Region

Bela Palanka dobija trg sa fontanom i spomenikom rimskom caru Septimiju Severu

Do kraja meseca u Beloj Palanci biće završena rekonstrukcija aerhološkog nalazišta Remezijana, odnosno trga sa fontanom i spomenikom rimskom caru Septimiju Severu.

Prema rečima v.d. direktora Turističke organizacije Bela Palanka Miloša Lilića, žitelji tog mesta obezbedili su novac za rekonstrukciju pobedom u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ koju je organizovalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

„Najveći broj fiskalnih računa i slipova, u odnosu na broj stanovnika, poslali su naši žitelji, a kao nagradu Bela Palanka je dobila zonu besplatnog interneta i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 evra. Meštanima su bila ponudjena tri projekta i najveći broj njih je glasao da dobijeni novac bude utrošen za rekonstrukciju arheloškog nalazišta Remezijana. Deo nedostajućih para obezbedilo je pomenuto Ministarstvo, a deo je izdvojila opština Bela Palanka iz svog budžeta“, istakao je Lilić i podsetio da je Remesiana bila sedište episkopije u 4. veku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com