Politika

Jovanović: Ujedinitelj se pojavljuje, samo treba iskoristiti njegove sposobnosti

Iako ima duži staž u politici, poznati niški političar Branislav Jovanović je, kako sam kaže, trenutno bez stranke. 

Na pitanje da li je zaista ostao bez političke stranke, rekao je da su sve to “senzacionalistički naslovi koji su pisani o njemu”.

Inače, Branislav je bio funkcioner Narodnog pokreta Srbije ali se on nije pridružio Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

“Šta znači ostati bez stranke? Ja sam i ranije delovao u gradu preko Udruženja “Niš, moj grad”, dok Narodni pokret Srbije nije imao nikakve posebne aktivnosti. Sve što je vezano da se Narodni pokret “utopio” u Narodnu stranku i Vuka Jeremića to je priznanje, jer mi smo tu stranku formirali i skupili preko 11.000 potpisa. To je ustvari priznanje za Narodni pokret Srbije. Vuk Jeremić se oslonio na nas i tako je on ušao u politički život, jer je to teško danas. To košta, i zahteva puno napora. Što se mene tiče, ja sam i dalje u dobrim odnosima sa ljudima iz Narodnog pokreta Srbije, ali u ovom trenutku smatram da priča o borbi za cenzus “ne pije vodu”, nego je to priča o nekoj većoj koaliciji, jednom širem pokretu, jednoj lavini koja mora da se stvori u Srbiji da bi se nešto promenilo na bolje.” – dodaje Jovanović.

Branislav dodaje da je tu jako bitna i opozicija koja mora da se udruži, i smatra da je to nešto što je zaista neophodno.

“Ako se opozicija ne udruži, a ja mislim da je to nešto što je najpotrebnije, svi ovakvi pokušaji su potpuno bez rezultata, bezvredni. Mislim da se ujedinitelj pojavljuje, samo treba iskoristiti njegove sposobnosti i da se da njemu podrška kako bi ujedinio opoziciju. On može da stvori front koji će kritičku masu da promeni na bolje u Srbiji.” – kaže Bane i dodaje da on ništa nije izgubio, već je to lično njegova odluka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com