Hronika

Bahati vozač koji je usmrtio mladića pušten da se brani sa slobode

Vozač Lazar T. (20) iz Malošišta, koji je osumnjičen da je 1. jula “mercedesom” usmrtio jednog pešaka, a drugog povredio, nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužuilaštvu u Nišu i niškom Osnovnom sudu, pušten je da se brani sa slobode.

Sudija za prehodni postupak Osnovnog suda u Nišu doneo je odluku da se Lazar T. pusti iz pritvora i da se brani sa slobode za krivično delo teško delo protiv bezbendosti javnog saobraćaja koje je učinio u noći između nedelje i ponedeljka.

Naime, Lazar je dva sata posle ponoći svojim ,,mercedesom,, na izlatzu iz Malošišta ka Nišu, na ivici kolovoza pokosio pešake dok su se vraćali kući, a tom prilikom Stefan Mitić (25) je stardao na licu mesta, a njegov drug Stefan Stamenković (21) teško je povređen.

Posle uviđaja Lazar je lišen slobode i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega je predložen pritvor do 30 dana, ali je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odbio takav predlog tužilaštva pa će se vozač u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode.

“Tužilaštvo će se žaliti na ovakvu odluku sudije za prethodni postupak”, kaže portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Milica Jovović.

U Osnovnom sudu obrazlažu da okolnosti navedene u predlogu tužilaštva po oceni suda ne predstavljaju osobite okolnosti koje bi opravdale određivanje pritvora osumnjičenom.

“Tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke budući da poznaje porodice oštećenog Stefana Mitića kao i oštećenog Stefana Stamenkovića ali je sud je našao da ne postoje osobite okolnosti koje pokazuju da će osumnjičeni Lazar ako se nađe na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti salušani u nastavku postupka”, kazao je portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

OJT je pored ostalog navelo da osumjičeni poznaje porodicu Mitić jer su i dalji rođaci, što po njihovom mišljenju može biti osnov za uticanje na svedoke, ali u sudu kažu da u predlogu tužilaštva nije navedeno na koji način bi osumnjičeni Lazar mogao da ometa postupak i utiče na članove porodice pokojnog Mitića s obzirom da u predlogu nije precizorano o kojim članovima se radi niti je navedeno i da li su isti očevici kritičnog događaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com