Kolumna

Baba-Grozda: Sve dokle slaginjate glave pred lažovi, prevaranti, nepošteni, pred lopovi, izelice, neradnici koji bi samo pare da uznu dotle će i trpite

Kolumna: Negoslava Stanojević

Vikaju, ako ti se nešto ne svidi, ti nemoj da gledaš pa nema da jaduješ. Kako, mori, da ne gledam, mogu li ja po cel dan da žmim. Ne mogu, a asli takoj bi mogla da ne vidim na kvo je se ovija svet izmetnul pa ne vele ljudi za džabe, zatoj smo i ovdeka kude smo, sve smo toj zaslužili, jedni rabotejeći kvo ne trebe, drugi gledajeći, ćutećkim i slaginjajeći glavu… begim da se ne potrisaju, da se ne svade, da se ne zameraju… ćuti, pogoro da ne bude.

A onija, što su naučili sve naopako, da ga reknu pa poreknu, da ga urabote kako ga urabote, al da ne bude kako trebe bude, ako su zatoj goleme pare uzeli, da ga smandrljaju pa si jošte ti kabat što su se oni obrukali, da reknu će ga popraje pa eli pogolemu štetu načine ili ga ič i ne popraje – toj đon obraz, oni si teraju po njino.

Ako ni je, kad smo ji naučili da jim ćutimo. Jemput, drugi put, vide oni, proodi im njina priča, pa si teraju takoj. Jedan slagne glavu, oćuti, drugi rekne, sve gutajeći pljuvačku, da ne rekne sve što bi imal pa pogoro da ne bude, da mu onija ne okrene grbinu na polovin rabotu, treći se razvika, ne mogajeći više da trpi, pa mu se onija što je kabat obrne, dobro je prošal ako i ćutek od njega ne izede… tike, ode sve niz Nišavu.

I takoj, sve dokle slaginjate glave pred lažovi, prevaranti, nepošteni, pred lopovi, izelice, neradnici koji bi ti teli samo pare uznu pa da se ti i zabraviš pare da su ti uzeli, dotle će i trpite. I jedni na drugi ce žalite, ovija me izvaral, onija upropastil rabotu za koju sam ga debelo platil, ovija mi ostaji lom po kuću i ne povrnu se da berem kakoj-takoj privrši što je započel.Dokle vi jedan dan ne dojde pod gušu, svim redom, pa reknete: e, dosta je bilo, od sag onija kuga plaćam ima igra kako ja svirim. Neće li, ič mi i ne trebe. Ce najde i onija koi oće. Koi vidi kako proode svi tija… nepošteni, pa reši da bude kasvetan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com