Društvo

Austrijski ambasador: Niš veoma važan grad za Austriju

Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti sastao se u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i tom prilikom istakao da je Niš veoma važan grad za tu zemlju.

“O interesovanju moje zemlje za Niš govori i to što smo ovde pre godinu dana otvorili počasni konzulat”, izjavio je Lauteroti i dodao da mu je jako drago što će austrijska firma “Cumtobel” uskoro u Nišu otvoriti proizvodni pogon.

On je rekao da politički i društveni odnosi Srbije i Austrije nikada nisu bili bolji.

“Moj zadatak je da prenesem poruku da Vlada Austrije i premijer Sebastijan Kurc kao prioritet vide integraciju Srbije u EU, ali ne samo Srbije već čitavog Zapadnog Balkana”, izjavio je Lauteroti.

Gradonačelnik Niša Darko Bualtović je rekao da je austrijskog ambasadora danas upoznao sa potencijalima grada, investicijama i radom niške vazdušne luke.

Foto: Niške Vesti

Bulatović je podsetio da će austrijska kompanija “Cubtobel” u septembru otvoriti fabriku u Nišu u kojoj će posao naći 1.150 radnika. On je kazao da se 200 radnika već nalazi na obuci u pomenutoj austrijskoj firmi za proizvodnju električne rasvete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com