DruštvoSport

Aranđelović: Radi se mnogo i uradiii smo puno toga lepog ali ipak glasnije se čuje samo o problemima koje rešavamo u hodu

Početak je godine i veliki planovi pred Sportskim centrom Čair. Puno toga je dobrog urađeno u prethodnoj godini, ali ipak glasnije od svega čuju se problemi koji se neminovno dešavaju i koji su sastavni deo svakog velikog preduzeća. Kada ste “domaćin” zdanja u koje dolazi na hiljade Nišlija, da se zabavi i trenira jednostavno ima šta i da se popravi na bolje, kaže za Niške Vesti, direktorka Sportskog centra Čair Branka Aranđelović.

2023. godina je za nama, za Sportski centar Čair i uspešna i naporna.

“Ja sam stvarno zadovoljna urađenim u minuloj godini. Naravno da uvek može više, ali okolnosti su u datom trenutku bile ograničene i stvarno je dosta toga završeno”, kazala je Aranđelović.

Grad Niš je stao iza centra i dao punu podršku zajedničkim projektima, objašnjava dalje ona. Objekti koji nisu od otvaranja renovirani u prethodnoj godini dobili su novo lice.

“Sala Mika Antić je rekonstruisana i modernizovana, sanirani su mokri čvorovi, parket je dobio novi sjaj i konačno su postavljene zavese koje su nedostajale. Uz to kupljena je i nova sportska oprema neophodna za održavanje velikih manifestacija”.

Sala Dušan Radović je takođe dobrim delom sanirana, mokri čvorovi, saniran je kompletan ulaz u sam objekat i okrečene su sve veće površine unutar sale. Ono što ostaje za naredni period je parket koji je već dotrajao, tu čekamo pomoć Grada, pojašnjava Aranđelović.

Sedmi „Balkans Best Fighters“; Foto: Niške Vesti

Na otvorenim bazenima je uređen prostor za najmladje i sada postoji dečiji poligon gde roditelji mogu da ostave decu na čuvanje dok koriste usluge sportskog centra. Pri kraju prethodne godine je otvorena i kuglana po poslednjim standardima koju će koristiti niški klubovi. Otvaranjem kuglane stvorena je i mogućnost za rekreativno bavljenje kuglanjem u staroj kuglani.

“Urađeno je još dosta toga što se ne vidi na prvi pogled i mogu da kažem da je dosta bolja situacija sa objektima. Dosta je uloženo lane, sve to pokazuje da je Čair u dobrim rukama. Ipak dešavaju se problemi kao ono što je bilo sa svetlom u hali, prokišnjavanjem ili sa bazenom i bojom”, kaže Aranđelović i objašnjnava šta se zapravo desilo.

Možda je ipak najbolje da se ništa i ne radi onda ne bi ni bilo grešaka, počinje priču direktorka centra.

“Što se tiče svetala u hali mi na to nismo mogli da utičemo. Došlo je do pada napona i jednostavno svetla su blokirala. Probali smo da to rešimo UPS-om i nadamo se da neće biti više problema. Prokišnjavanje je problem u svim objektima jer su dotrajali. Krov na hali rađen je 2010. godine, membrana se ispostila, jak vetar, pa i ptice čine svoje. Mi se trudimo da to ekspresno rešavamo”, pojašnjava Aranđelović.

Poslednjih dana na društvenim mrežama pojavila se i ta priča o “ofarbanim” kupačina na Čairu, direktorka kaže da su možda požurili da ugoste plivače.

Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra Čair

“Kada je u pitanju boja u bazenu, moram da kažem, pre svega da kupači nisu bili nijednog momenta ugroženi. Zarad naših korisnika u toku praznika je rađeno na krpljenju dna bazena i prelivnih kanala. Bazen je dotrajao i bilo je dosta rupa. Gubici na vodi i temperaturi su bili veliki i moralo je hitno da se reaguje. Naravno naša želja je bila da niko ne oskudeva u svojim aktivnostima i bazen je napunjen i pušten u rad. Normalno je radio dan pre toga. Ispostavilo se da je na prelivnom kanalu bilo viška farbe koja je uhvatila koricu pa je pritiskom na kanal malo boje iscurelo. Na slikama koje su u medijima se vidi da je samo jedna osoba umazala tabane, a da su sve ostale slike zlonamerne i da je farba nanošena po butinama i ostalim delovima tela. Korisnik je sam zatražio sredstvo za skidanje i krpu iako mu je predočeno da se radi o boji koja nije opasna i koja je na vodenoj bazi. Od loših namera mi ne možemo da se odbranimo ali nas to neće obeshrabriti da radimo još bolje i da pružamo veći dijapazon usluga”, kaže direktorka Sportskog centra Čair Branka Aranđelović.

U ponedeljak kreće nova besplatna obuka klizača. Samo danas prijavljeno je njih 200 za program koji će biti realizovan u nekoliko grupa.

Po prvi put ove godine održaće se i Božićna škola stonog tenisa u Hali Čair.

“Sve do kraja raspusta imaćemo aktivnosti u našim objektima. Cilj nam je da okupimo što više dece da aktivno provedu raspust, ali i ne samo dece. Vrlo brzo pripremamo jedan program za takozvanu generaciju trećeg doba, a neće biti uskraćeni ni srednjoškolci koji su imali odličan uspeh. Sve ovo dešavaće se u januaru, a mi ćemo vas obaveštavati o svemu na vreme, kao i do sada”.

Aranđelović, dodaje za kraj da im posla ne manjka i da će nastaviti u još jačem ritmu.

“Potrudićemo se da budemo još bolji i inovativniji, a da sportisti i rekreativci imaju još bolje uslove u sportskom centru Čair”, završila je Aranđelović za Niške Vesti.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Treba pohvaliti sve ono što je u poslednje vreme uradjeno u SC Čair, jer direktor i uprava ulažu velike napore da sve funkcioniše i radi za dobrobit gradjana Niša. Uglavnom su stari objekti i infrastruktura!

  2. Korisnik sam bazena i fitnesa u Sportskom centru Čair,zadovoljna sam izgledom objekta,novim spravama koje koristim.Sve pohvale direktorki na trudu i zalaganju.

  3. Zaista mogu da potvrdim, dolazim često na bazen i uvek je voda unutra toplo, sredjeni su tuševi, wc, higijena na nivou. Sve cestitke direktorki na zalaganju i trudu da uprkos problemima sve funkcioniše!

  4. Zaista mogu da potvrdim, dolazim često na bazen i uvek je voda unutra toplo, sredjeni su tuševi, wc, higijena na nivou. Sve cestitke direktorki na zalaganju i trudu da uprkos problemima sve funkcioniše!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com