Društvo

APEL: Stefanu terapija na niškoj klinici ne pomaže, mora u inostranstvo!

Roditelji trogodišnjeg Stefana Miladinovića, koji se na niškoj Dečjoj klinici za onkologiju leči od sarkoma mekih tkiva, apeluju na Fond ministarstva zdravlja da hitno donese dluku o lečenju u inostranstvu, jer terapija koju je primio u Nišu nije dala efekte.

Roditelji kažu se u Srbiji primenjuje standardna hemoterapija, a u Nemačkoj postoje klinike sa inovativnim metodama, koje bi Stefanu mogle da pomognu.

Rak mekih tkiva je retka bolest, od koje boluje četvoro od milion dece.

Prethodnih meseci u Nišu su organizovane humanitarne akcije na kojima su prikupljena sredstva za Stefanovo lečenje, međutim i dalje je potreban novac, pa roditelji apeluju da svi koji su u mogućnosti pomognu.

“Očekujemo da će Fond Ministarstva zdravlja konačno ove nedelje doneti odluku o tome da li će ili ne finansirati Stefanovo lečenje, jer mi za obećanja vremena više nemamo! Stefan nije odreagovao na dosadašnju terapiju i lečenje moramo nastaviti u inostranoj klinici koja primenjuje inovativne metode lečenja. U moru loših dešavanja koja su nas snašla, očekujemo bar pozitivan odgovor nadležnih.” objasnili su Ljudmila i Zoran, Stefanovi roditelji

Dinarski račun za uplatu: 160-5410200060646-25

Devizni račun za uplate iz inostranstva: IBAN RS35 1605 4302 0087 4601 35 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Banca Intesa AD Beograd

 

Izvor: N1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com