Kultura

Antonije Ranđelović je romanom Zarobljene duše ustalasao književnu scenu Srbije

Nova zvezda na književnom nebu je rođena.

Knjiga ZAROBLJENE DUŠE izdavača Medivest KT, Nišlije Antonija Ranđelovića, najprodavaniji je roman u knjižarama Delfi, van izdavaštva Lagune.

Nova zvezda na književnom nebu je rođena. Antonije Ranđelović je drugim romanom Zarobljene duše ustalasao književnu scenu Srbije.

Ovaj istorijski triler sa elementima fantastike je izazvao veliko interesovanje kod čitalaca i za vrlo kratko vreme je rasprodat ceo prvi tiraž. Fascinantno je da je ovaj mladi čovek uspeo da unese nešto do sada neviđeno, ideju i koncepciju kakva nije eksploatisana do sada.

Antonije Ranđelović, privatna arhiva

Uspeo je da naizgled nespojive stvari, likove i epohe slije u jednu kompaktnu celinu koja ostavlja bez reči. Baca nas iz Austrije u Niš, pa iz carskog Japana u carstvo Inka, sa Divljeg Zapada na Rtanj gde završava ovaj turbulentni roman.

“Treba imati na umu, i to daje posebnu težinu ovom delu, da je Antonije ovaj roman napisao sa nepune dvadesetdve godine. Prosto se zapitate kako mladić te dobi može da stvori nešto ovako kompleksno i ozbiljno. Roman prosto vuče čitaoca i ne dozvoljava mu da ga ispusti iz ruku dok ne dođe do zadnje stranice. A, onda se zapita šta je pročitao, gde je granica stvarnosti, mašte i fantastike”, kažu u njegovoj izdavačkoj kući Medivest KT.

Sve ovo je dovelo do toga da su Zarobljene duše munjevitom brzinom zarobile i srca čitalaca širom regiona i da je za vrlo kratko vreme postala najprodavanija knjiga drugih izdavača u Delfi knjižarama ne računajući Lagunina izdanja.

Novi roman najmlađeg niškog pisac objavljen je i na Bookmate-u

Glavni junak ovog romana je Andrija Ivković, usamljenik, čovek koji je napustio policiju zbog korumpiranosti svojih nadređenih i koji sada radi kao privatni istražitelj u Nišu. Kada dobije informaciju od svog bivšeg kolege da je počinjeno ubistvo i da je kod žrtve nađena poruka ispisana krvlju koja je namenjena njemu, događaji će se smenjivati kao na traci. Istraga će ga voditi kroz različite spletke i laži i dovesti do zastrašujuće istine u koju su upleteni njegov otac, porodica Minh i planina Rtanj.  Roman je zamišljen kao omnibus naizgled nepovezanih priča, međutim, postoji jedna nit vodilja koja će na kraju romana povezati sve te priče u jednu veliku celinu.

Recenzija našeg poznatog pisca Branislava Jankovića na zadnjoj korici govori sama za sebe: „Koliko god se Antonije Ranđelović trudio da nas uveri da zavere ne postoje, učinio je upravo suprotno. Stvorio je fenomenalnu teoriju, dostojnu denbraunovskih zapleta. On je u svom romanu zarobio duše, a zarobiće i čitaoce.

Upozorenje: Ne pitajte se šta je sve tačno u ovoj knjizi, poljuljaće sve u šta ste verovali.

Roman Zarobljene dušese nalazi u prodaji u Delfi (Laguninim) knjižarama širom Srbije, knjižari Indigo u Nišu,a može se poručiti i preko sajtova Medivest, Delfi knjižare i Korisna knjiga.

Za ovog talentovanog 26-togodišnjeg Nišliju se prviput čulo pre nepunih godinu dana kada je na konkursu Tvoja reč za neafirmisane pisce mlađe od 35 godina u organizaciji Bookmate-a i Evro Book-a, njegov roman Prorokova suza postao jedan od finalista od preko 400 pristiglih radova. Samim tim stekao je pravo da ovaj roman bude objavljen kao e-knjiga na sajtu Bookmate, gde je stao rame uz rame sa domaćim hit-autorima, kao što su Vanja Bulić, Vesna Dedić, Jelena Bačić-Alimpić i mnogi drugi, a od niških pisaca Dejan Stojiljković i Branislav Janković. Samim tim postao je najmlađi srpski pisac ikada objavljen na ovom sajtu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com