Društvo

Anika Stevanović – najbrža beba u puzanju!

Prva ovogodišnja manifestacija „Medijana za bebu više“ okupila veliki broj mališana i roditelja

Desetomesečna Anika Stojanović, najbrža je beba u puzanju na ovogodišnjoj manifestaciji „Medijana za bebu više 2021“ u organizaciji Gradske opštine Medijana. Na tabeli su se posle nje našle: Darija Stanković, Andrej Stefanović, Danica Barac i Janko Stanković koji je osvojio peto mesto. Sve bebe simbolično su nagrađene zlatnim medaljama.

Plato u Svetosavskom parku danas su oživeli likovi Elze, Mikija, Pate, princeze Bel, Uspavane lepotice, leteli su baloni od sapunice i vodene lopte.

 

Foto: GO Medijana

“Cilj je da kroz igru i zabavu dođemo do zdrave porodice, kao stuba društva. I predsednik države Aleksandar Vučić je u svojoj politici kao prioritet zacrtao borbu protiv bele kuge i mi se pridružujemo toj strategiji. Smatramo da kao najveća niška gradska opština imamo to za obavezu i to opravdavamo iz dana u dan”, kaže predsednik najveće niške opštine Nebojša Кocić i dodaje:

“Danas je ovde16 animatora, na šest punktova se mališani takmiče, druže, prave frizure od pene, iscrtavaju lica. Ponosni smo na ovoliki odaziv roditelja i dece, i obećavamo da ćemo do kraja godine opet organizovati susrete sa njima dragim likovima iz crtanih i animiranih filmova i biti im uvek na raspolaganju.”

Foto: GO Medijana

Učesnicima današnjeg događaja podeljene su i knjige – zbornik radova Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, budući da je i ovo tradicionalno okupljanje kao i „Medijana za bebu više“ prošle godine izostalo zbog epidemiološke situacije izazvane usled Кovida – 19.

Foto: GO Medijana

Da podsetimo, najveća niška opština je i ove godine nabavila uniforme za 1056 đaka prvaka, a u planu je do kraja meseca i organizacija „Medijana sport festa“ – sportskog takmičenja oko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com