Ekonomija

Andrija Radojičić izabran za predsednika Parlamenta privrednika RPK Niš

Na konstitutivnoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komora Niš, neposredno su izabrani predsednik, Andrija Radojičić iz Ravex grupe, kao i potpredsednik Parlamenta, Novica Tasić iz Nišekspresa.

„Kao Parlament privrednika, daćemo doprinos kao veliki privredni subjekt. U svakom momentu bićemo na usluzi privrednicima, i to svim privrednicima, bez obzira da li su članovi kluba ili ne, i učinićemo sve da se smanji nezaposlenost u regionu“, rekao je novoizabrani predsednik Parlamenta privrednika RPK, Andrija Radojičić.

Ovo je istorijski  proces u životu komorskog sistema Srbije, jer smo novim zakonom dobili nova ovlašćenja, da direktno utičemo na ekonomsku politiku države. Predsednik i potpredsednik Parlamenta privrednika izabrani su neposredno, svako je mogao da bude predložen i da predloži, sami privrednici su o tome odlučivali, kažu niški privrednici.

Privrednici sada imaju legitimitet da i sami mogu da zastupaju privredu ovog kraja, što do sada nije bio slučaj, jer ističem da je Regionalna komora Niš do sada bila suptornost tome, postojala  je zbog sebe a ne zbog privrede“, ističe Radojičić.

„Snaga ovog parlamenta je što može da utiče da se poboljša poslovni ambijent u ovom regionu, jer sve više stranih investitora dolazi ovde, i moramo da radimo na tome da ti veliki investitori saradjuju sa našim domačim firmama“, rekao je Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com