Kultura

Andrija Milošević: „Filmski susreti“ treba da budu svetski festival

Umetnički direktor „Filmskih susreta“ Andrija Milošević izjavio je sinoć da je zadovoljan načinom na koji je glumački festival ove godine urađen.

„Moj pristup je bio srčan, ljudski, domaćinski, narodni, pravi, bez lažnog sjaja, bez ikakve glume, van glume, na način na koji treba da pristupamo svemu ovome. Siguran sam da je to put koji pobeđuje. Ljudi vole taj pristup koji je prirodan i pun emocija“, izjavio je Milošević.

On je kazao da je mišljenja da „Filmski susreti“ treba da budu svetski festival.

Foto; Niške Vesti/B.Lj.

„Mi moramo ovde da dovedemo ljude sa svih strana sveta. Ovaj festival ima tradiciju dugu 60 godina. Počeo je kao jugoslovenski festival, ovde su dolazili svi ljudi. Mi imamo ovde i komšije, Rumune, Bugare, Mađare, to su velike kinematografije, to su veliki glumci, zašto da ih ne vidimo ovde, zašto da mi njima ovde ne budemo domaćini svima njima. Zašto da mi ovde ne budemo centar sveta u tom trenutku. Ja sam za i mislim da bi to trebalo da uradimo. Mi imamo snage da to uradimo, imamo ljude da to uradimo, imamo menadžment, imamo ljude koje ćemo tek da dovedemo da budu deo festivala, koji su izuzetno pametni, rade po celom svetu, po Evropi, što ne bi ovde napravili čudo, kada mogu svuda i priznati su svuda “, istakao je Milošević.

Niška publika, dodao je Milošević, koliko se je on raspitao je jeste za to da „Filmski festival“ postane svetski.

„Svako voli u svojoj kući da vidi velike ljude. Mi domaći glumci bićemo sjajni domaćini, pravićemo filmove i ugostićemo ljude iz celog sveta. To bi ovaj festival trebalo da bude u budućnosti“, naglasio je Milošević.

„Filmski susreti“ završeni su sinoć podelom nagrada. Najznačajnije priznanje festivala Gran-pri „Naisa“ pripala je glumcu Nikoli Rakočeviću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Andrija mi je drag,ali on je osrednji glumac i jeftin komicar,i njegov nacin izrazavanja govori da mu tu nije mesto.Recnik nekog obicnog gradjanina sa pijace,ili nekog poluobrazovanog politicara.A to dovoljno govori i o onima koji su ga izabrali za umetnickog direktora festivala.Tuzno !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com