Ako ćemo pre ili kasnije (skoro) svi imati kovid, kako ga što spremnije dočekati

„Od kako je počela epidemija prošla sam kroz dve potpuno različite faze: prvo sam u aprilu i maju bila jako uplašena, držala fizičku (ne socijalnu) distancu, dakle imala kontakte sa ljudima, ali na fizičkoj distanci, bez ljubljenja, rukovanja i sa maskom. Zatim je, po završetku prvog talasa epidemije, kod mene nastupila druga faza: počela sam da pratim neke youtube kanale, koje vode čak neki doktori, gde se potpuno minimizira virus i njegovo dejstvo do čak tvrdnji da uopšte ne postoji. Opustila sam se i počela da idem ponovo u letnje bašte kafica i restorana. Počela sam i sama da sumnjam da je možda sve preuveličano oko ove epidemije.
Inače imam jak imunitet i u poslednjih 10 godina imala sam samo jednom sezonski grip.
Pre mesec dana dobila sam temperaturu samo na jedan dan 38,5 i malaksalost i posumnjala sam da nešto nije u redu. Posle 2-3 dana potpuno sam izgubila čulo mirisa (nisam uopšte osecala najjače moguce mirise crnog i belog luka) i imala sam delimičan gubitak čula ukusa (osecala sam samo slatko, ljuto, kiselo, gorko ali ne i specifične ukuse hrane). Uradila sam PCR test i bio je pozitivan.
Još sam u kucnoj samoizolaciji, a tek od pre par dana je počelo da mi se vraca čulo mirisa.
Sada planiram da radim ponovo PCR test da vidim gde sam u ovoj priči.
Moj prijatelj koji je doktor po struci i koji je takodje imao ovaj virus mi je rekao da ćemo ga svi, pre ili kasnije, imati, ali je jako bitno jačati imunitet na prirodni način da bi posledice bile manje.
Meni je očigledno pomogao jak imunitet koji imam zahvaljujuci pčelinjim proizvodima (i otac, koji ima 84 godine, i suprug su pčelari).
Nije mi bio cilj da ovim, možda previše dugim, komentarom bilo koga uplašim, već da svojim iskustvom sa ovom bolešcu možda nekom pomognem.
Jedina antivirusna supstanca u prirodi je propolis i ako imate pouzdane pčelare u svojoj okolini, kupite od njih 20% alkoholni rastvor propolisa koji se rastvara po 20 kapi u malo vode. Ova alkoholna tinktura propolisa može da se nadje i u radnjama zdrave hrane. I uz to, naravno, i med kao i ostale dobro poznate namirnice za jačanje imuniteta, kao što su limun, beli luk…“
Naslušali smo se proteklih meseci, otkad smo čuli za koronu, svega i svačega: pretpostavki, zabluda i stručnih saznanja lekara i nadrilekara, prognoza, očekivanja, nagovešaja… od kojih se gotovo ništa nije ostvaril, istina i laži, tvrdnji onih koje smatraju upućenima i onih koji sebe smatraju za upućene, obećanja, verovanja pa i molitvi, na kraju krajeva.
Stoga ovu izjavu možete smatrati korisnom ili ne, njene savete možete prihvatiti ili ih ignorisati, ali sam sigurna u to da niko ko posluša njene savete neće imati štete, tim pre što i lekari i nutricionisti priznaju lekovita svojstva svega što je nabrojala.
I dopuna posle nekoliko sati: srela sam večeras poznatog niškog doktora kod koga sam proverila ovu tezu o tome da ćemo verovatno svi preležati koronu u jednom trenutku. Njegov stav je da se to neće desiti.
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.