Društvo

Marko krenuo iz Ulcinja! Životni poduhvat dugačak 2500 kilometara

Veslanje 200 kilometara, biciklom 1600 kilometara, trčanje 700 kilometara - Rok 35 dana

Marko Nikolić veliki humanitarac upravo je započeo svoj veliki životni poduhvat – za 35 dana probaće da pređe neverovatnih 2.500 kilometara kroz celu Srbiju i Crnu Goru kajakom, biciklom i trčeći.

„Danas smo poršli 20 i posle pauze planiramo još 20 kilometara. Krenuli smo i sada više nema nazad“, rekao je Nikolić za Niške Vesti.

On dodaje da će ovaj poduhvat da bude probijanje granica mogućeg.

„Ulazimo u veliki životni rizik kako bi skrenuli pažnju javnosti da treba da sakupimo novac za decu obolelu od kancera, tačnije za aparat koji ze zove: Aparat za infuziju sa pratecim pacijent monitorom i infuzionom pumpom kojo kosta oko 100.000 evra. Imamo 35 dana da sakupimo taj novac“, kazao je Marko.

Krenuli smo iz Ulcinja, Crne Gore. Trema jeste prisutna, malo ima i straha, ali ova hrabra ekipa krenula je u kako kažu epsku avanturu.

„Krenuli smo sa veslanjem i mislim da je to najrizičniji deo jer dok budemo veslali na otvorenom moru nećemo imati nikakvu pratnju. Sami smo u kajacima. Sa sobom nosimo hranu i vodu. Na vodi smo bukvalno po ceo dan narednih 4 – 5 dana. Idemo ka Tivtu u Porto Montenegru“, kaže ovaj humanitarac.

Nakon pet dana na moru, Marko nastavlja biciklom kroz celu Crnu Goru.

Ono što je dobro jeste to da je vreme trenutno na njihovoj strani, bitno je da ne duva jak vetar dok ovi humani ljudi budu veslali.

„Spavaćemo u kamperu, hranićemo se i kupaćemo se u kamperu u narednih 35 dana. Mi ovde nismo bitni nego naši mali heroji. Želim da se uverim da i dalje postoji empatija u ljudima i želim da ceo Balkan ustane i bude uz naše mališane i nas. Prolazićemo kroz sve veće gradove i svi oni koji budu želeli mogu da nam se pridruže u nekom delu puta koliko god su u mogućnosti. Nije bitno koliko, bitna je podrška i to će nam dati vetar u leđa da istrajemo do kraja. Glavni cilj je aparat a mi ćemo izdržati do kraja to vam obećavam“, kazao je Marko za Niške Vesti.

Ovi humanitarci već imaju veliku podršku naroda koji je voljan da pomogne.

U kamperu će biti postavljena kutija za donacije i ko želi može da donira sredstva.

„Balša Mića i Branislav su deo mog tima, spremni su koliko i ja da postignemo zacrtani cilj. Bez njih ne bih mogao da realizujem ovaj projekat. Slava Bogu i idemo do kraja“.

Marko se vodi krilaticom Markusa Aureliusa: Ono što činimo u životu, odjekuje u večnosti .

„Taj citat sam istetovirao na leđima u čast naših malih heroja. Budite uz nas do kraja. ZAJEDNO MOŽEMO BAŠ SVE“, poručio je humani Marko.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com