Servisne

U četvrtak sunčano i veoma toplo, temperatura i do 39 stepeni

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, vetar slab do umeren, severni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, a najviša od 33 stepena na severozapadu do 39 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu sutra takođe pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, severni. Najniža temperatura od 19 do 24 stepena, a najviša oko 36 stepeni.

U Srbiji u sledećih sedam dana sunčano i vrlo toplo. Veoma topla vazdušna masa zadržaće se i u narednih sedam dana. U petak i subotu pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni.
Za vikend i početkom sledeće sedmice, očekuje izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom uz lokalni razvoj oblačnosti.

U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice na severu i zapadu Srbije manji pad temperatura na vrednosti od 30 do 35 stepeni, dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalje oko 38 stepeni.
U sledećih sedam dana u Beogradu pretežno sunčano i vrlo toplo. Za vikend i u prvoj polovini naredne sedmice postoji verovatnoća za pojavu izolovanog kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom u pojedinim delovima grada.
Usled biometeoroloških prilika sutra se oprez savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima.

Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost.

Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com