Društvo

Na Đurđevdan “novi” bazeni

Radovi na otvorenim bazenima u SC “Čair” uveliko traju, danas je na gradilištu gost bio i Predrag Peruničić državni sekretar u pratnji gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je najavio da će ovi bazeni biti završeni 6. maja. Kupališna sezona se otvara 15. juna, ali nije sigurno da će i pompezno najavljivani tobogani da budu postavljeni, rekao je direktor CS “Čair” Dragan Perić, jer kako kaže sve zavisi od investitora.

“Ministarstvo omladine i sporta je počelo rekonstrukciju bazena na Čairu. Ovo je veliki stvar za omladinu, turizam, sport ali pre svega za Nišlije. Nakon završenog posla sa bazenima sledi izgradnja kuglane i streljane. Dobro je da se ova sportska priča ovde planski radi i prerasta u veliki i lep kompleks, koji još samo Novi Sad ima, evo biće i u Nišu. “Nacionalni centar” tome se teži”, kaže državni sekretar Predrag Peruničić.

13046221 10201646926331076 1451159543 n

Direktor SC “Čair” najvio je da će ulaznica za bazen ove godine koštati verovatno nešto skuplje zbog angažovanja dodatne radne snage.

“Na kraju smo prve faze izgradnje spoljašnjih bazene. Morali smo da razmišljamo o interesima mladih i o njihovim zatevima, te je završetak bazena predstavljao imperativ za ovu godinu. Novi bazen je trenutno pun vode da se proba da li postoji neki problem. Nakon ovih radova pravi se kula sa koje kreću tobogani. Od 15. juna na raspolaganju će biti i ovaj sadržaj. Ovo je deo turističke ponude Niša, ovo je način da povećamo broj turista kojih je više u lenjim mesecima”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

13059548 10201646924891040 2027670336 n

Ukupno je za uređenje otvorenih bazena na Čairu potrošeno 139 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com