Društvo

Ambulanta u Milke Protić biće otvorena posle rekonstrukcije

Inicijativa stanovnika Milke Protić urodila je plodom. Ambulanta će u ovom naselju ponovo biti otvorena za mesec dana, nakon rekonstrukcije, najavili su iz Doma zdravlja. Zgrada u kojoj se nalazila zdravstvena stanica stara je oko pola veka i u sklopu je Kazneno-popravnog zavoda.

Građani ovog dela Niša uspeli su da sačuvaju ambulantu od zatvaranja. Iako je bilo najava da neće raditi zbog nedovoljno pacijenata, ambulanta će ponovo biti otvorena, dogovoreno je sa Domom zdravlja, opštinom Palilula i KP Zavodom.

“Ambulanta se rekonstruiše zbog loših sanitarnih uslova. Počeće ponovo sa radom najkasnije za 30 dana” rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

U ambulanti je, pre zatvaranja, bilo nešto više od 200 kartona. Za svakodnevni rad stanice neophodno je da ih bude minimum 600, dodaje Jerkan. Ovde je nekada bila i apoteka, a u okviru ambulante radila je laboratorija i zubno odeljenje.

“Ambulanta je radila samo 2 puta nedeljno zbog čega smo bili primorani da otvaramo kartone u drugim stanicama. Sada smo dogovorili da više nas otvori kartone ovde, a tek će uslediti dogovor oko termina dolaska lekara”, rekao je Niškim Vestima jedan od stanovnika naselja Milka Protić.

Iz Kazneno-popravnog zavoda ponudili su pomoć oko rekonstrukcije zgrade.

“Ukoliko bude potrebe angažovaćemo radnu snagu da sanira zgradu. Ona pripada Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali kao ni do sada, nije potrebna Zavodu”, rekao je direkor Kazneno-popravnog zavoda Aleksandar Grbović.

Obećanja oko pomoći u sanaciji stigla su i od opštine Palilula. Ipak, zgrada nije renovirana poslednje 2 decenije, a na Domu zdravlja i gradu je da ubuduće ne dozvoli propadanje ambulante u naselju koje broji preko 1000 stanovnika.

“Naselje Milka Protić treba da ima ambulantu koja će biti blizu građanima”, rekao je predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

Do ponovnog otvaranja ambulante građani mogu da se leče bez kartona u zdravstvenim stanicama u Novom Selu, Čokotu i na Ledenoj steni, rekli su u Domu zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com