Društvo

Bezbedniji prevoz za osobe sa posebnim potrebama

Osobe sa posebnim potrebama ubuduće će imati bezbedniji i sigurniji prevoz do posla, a zahvaljujući novom kombi vozilu Gradske opštine Medijana. Jedan od prvih putnika je Ljubinko Veličković, zaposlen na poslovima digitalizacije u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u Nišu.

“Ne bih na posao mogao da dođem da nije ovog vozila. I to najbolje govori koliko mi znači ova vrsta usluge. Do posla imam oko tri kilometra. Gotovo sam na izmaku snaga, tako da je ova pomoć Gradske opštine Medijana došla baš kada treba”, kaže Veličković.

kombi1

Po rečima predsednika Gradske opštine Medijana Zorana Stojanovića, specijalno vozilo vredno je 4,2 miliona dinara i kupljeno je iz sopstvenih sredstava najveće niške opštine.

“Urađeno je po posebnim standardima za transport osoba koje ne mogu same da se kreću. Opremljeno je specijalnom rampom i ostalim delovima koji omogućuju sigurnu vožnju. Naravno, ukoliko se bude ukazala potreba za nekim dodatnim osiguranjem rešićemo i to”, rekao je Stojanović.

Godinama unazad najveća niška opština prevozi osobe sa invaliditetom do posla i nazad, i tako im olakšava odlazak do radnog mesta i povratak kući. Trenutno ih je troje. Obnovom voznog parka specijalnim vozilom Medijana nastavlja dobru praksu i saradnju sa građanima. Staro vozilo koje je korišćeno u iste svrhe vraćeno je Gradu Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com