Izbori 2016

Medijski mrak se nastavlja

”Želimo da obavestimo javnost da se nastavlja ”genocid” nad opozicijom od strane medija koji se finansiraju iz budžeta Niša. Razlozi su najverovatnije politički i finansijski, jer je u toku konkurs za dodelu sredstava iz budžeta Grada i njihova je želja da što više sredstava dobiju po tom konkursu, pa se zato dodvoravaju niškim čelnicima i utrkuju ko će više para da dobije. U Nišu vlada totalni medijski mrak, ne prenose se ni sednice Skupštine Grada jer se radi o sejanju straha, orkestriranom i dirigovanom pritisku na političke stranke i ljude koji učestvuju u ovom izbornom procesu“, kaže Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije ”Niš, moj grad!” i predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.
On naglašava da je ovo već četvrti put poslednjih nedelja da na konferencijama za štampu koalicije ”Niš, moj grad!” ne dolaze predstavnici niških elektronskih medija i pojedinih pisanih koji se finansiraju iz budžeta Grada, iako su, kako kaže, svi pozvani.

“U medijima svakodnevno vidimo kako se otvaraju stanice komunalne policije, otvaraju se već otvoreni tereni kao i već otvorene fabrike i to bez radnih mesta koje nisu u funkciji, a sve sa sa ciljem da se radna mesta otvore 2018.godine ili po principu „ne lipši magare do zelene trave“. Imamo i stuaciju da se u pojedinim delovima grada otvaraju ambulante, a na drugim mestima se zatvaraju“, objašnjava Jovanović.

On na kraju podseća da je Grad prošle godine izdvojio iz budžeta za finansiranje pojedinih medija oko 60.000.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com