Izbori 2016

Susret delegacija omladine DSS-a i podmlatka Jedinstvene Rusije

Delagacija DSS-Dveri potpisala je Memorandum o razumevanju i saradnji sa Jedinstvenom Rusijom. Predsednik omladine DSS-a u Nišu Mladen Savić istakao je da ovaj sporazum ima veliki značaj za  mlade, naročito u oblasti obrazovanja.

„Dugogodišnja dobra saradnja omladinskih organizacija dve stranke biće nastavljena razmenom studenata, besplatnim školama jezika, zajedničkim aktivnostima na promovisanju srpsko-ruskog prijateljstva“, rekao je Savić.

Krunu te saradnje predstavljaće sporazum koji će dve omladinske organizacije uskoro potpisati u Moskvi. Naravno, u okviru te saradnje biće uključeni i mladi ljudi iz Niša, jer je naš grad zbog svog geostrateškog položaja i istorijskih veza izuzetno bitan Rusiji, dodaju.

Predstavnici Mlade garde su dobili poziv da posete Niš, obiđu Srpsko-Ruski humanitarni centar u Nišu, kao i crkvu Svete Trojice u Adrovcu.

„Dve delegacije su se složile da bi bilo dobro pokrenuti inicijativu o otvaranju Ruskog kulturnog centra u Nišu, pošto ta institucija postoji u Beogradu i Novom Sadu. Otvaranjem Ruskog kulturnog centra u Nišu doprinelo bi se jačanju prijateljskih i kulturnih veza dve bratske zemlje, kao i boljoj saradnji srpskih i ruskih omladinskih organizacija“, istakli su u koaliciji.

Govorili su i o mogućnosti razmene iskustava u oblasti visokog obrazovanja, kao i saradnji srpskih novinara sa Kosova i Metohije i ruskih novinara sa Krima, kako bi se na taj način razbila američka medijska propaganda i svetu prikazala istina o srcu Srbije i srcu Rusije, smatraju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button