Društvo

Sadnice za igru u hladovini

Prostor na Bulevaru dr Zorana Đinđića, preko puta Spomenika „Ćele – Kula“ od juče je bogatiji za 30 –ak sadnica stabala „ katalpe“ i ukrasnog šiblja. Oplemenjivanje je deo kompletnog uređenja dela pored Gabrovačke reke gde je Gradska opština Medijana postavila i dečiji mobilijar.

“Veliku smo pažnju posvetili deci ove godine. Ovaj teren je bio zloupotrebljen za parkiranje vozila, na zahtev građana sređujemo ga i činimo prijatnijim za boravak najmlađih”, kaže predsednik ove opštine Zoran Stojanović, naglasivši da je sadnice donirao sekretar Skupštine najveće niške opštine, Radomir Jocić.

sadnice2

Mobilijari su već postavljeni na još deset lokacija – na kraju Ulice Pariske komune, u Duvaništu (kod česme), na uglu Rentgenove i Ulice Dragiše Cvetkovića, u dvorištima osnovnih škola „Učitelj Tasa“ i „Ćele Kula“, na Bulevaru dr Zorana Đinđića (iza Robne kuće „Rabac“), u Naserovoj ulici, uz najveću i sada već omiljenu igračku dece „gusarski brod“ u Čairskom parku.

Šest venjaka za odmor takođe su novina – tri ih je na kraju Ulice Pariske komune, dva kod Hotela MY Place“, u Čairskom parku….). Pored toga uređena su izletišta između tržnih centara „Roda“ i „DIS-a“, sa po tri venjaka, mobilijarima i teretanama. U Brzom Brodu postavljena je teretana, dečiji mobilijar i dve koš table. U planu je popravka 12 igrališta na području Gradske opštine Medijana i postavljanje još nekoliko venjaka.

sadnice3

Prvi čovek Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović najavljuje i postavljanje još dve nove česme – pored Spomenika „Ćele-Kula“ i u dvorištu Crkve „Sveti Luka“, čime će biti završen projekat „Sedamnaest česama za 17 vekova Milanskog edikta“. Na ovaj način najveća niška opština nastavlja sa komunalnim uređenjem na svojoj teritoriji, čime doprinosi zdravijoj i čistijoj životnoj sredini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com