Društvo

Gužve ispred šaltera za izdavanje legitimacija za besplatan prevoz

Samo dan nakon što je Gradsko veće usvojilo Odluku i proširilo broj korisnika koji imaju pravo na besplatan prevoz, ispred šaltera za izdavanje legitimacija JP Direkcija za javni prevoz grada Niša već su se stvorile gužve. U ovom preduzeću kažu da su spremno dočekali građane koji će ubuduće koristiti besplatan prevoz.

Penzioner Velimir Mladenović, koga smo zatekli u redu za legitimaciju, za Niške Vesti kaže da je izuzetno zadovoljan ovom odlukom.

“Znači mi besplatan prevoz jer je moja penzija mala, a supruga nema primanja”, rekao je ovaj niški penzioner.

Slično mišljenje ima i Marica Stojanović, 72-godišnja Nišlijka.

“Hvala gradonačelniku Niša što je doneo ovakvu odluku”, kaže Marica Stojanović i dodaje da joj nije teško da čeka red i dobije svoju legitimaciju.

legitimacije

U Direkciji za javni prevoz grada Niša ističu da su spremno dočekali ovoliki broj ljudi, jer su to i očekivali. Od dokumenata je potrebno priložiti penzioni ček, fotokopiju lične karte i fotografiju, izdavanje legitimacije košta 200 dinara, napominju u Direkciji.

“Odluka o proširenju povlastica doneta je na osnovu pozitivnih rezultata koje je u prethodnom periodu ostvarila Direkcija za javni prevoz. Ova odluka je dobra prvenstveno za građane Niša i korisnike javnog prevoza, a onda i za sam Grad Niš”, ističe direktor Saša Petronijević i dodaje da je novom odlukom oko 11.000 Nišlija ostavrilo pravo na besplatan prevoz.

legitimacije2

Direkcija neće izgubiti ništa ovim potezom Grada, kaže prvi čovek tog preduzeća.

“Mi smo već za prva tri meseca ostvarili dobit od 10 miliona dinara, što je do sada ne zabeležen rezultat. U saradnji sa gradom i u narednom periodu dogovaraćemo gde i kako možemo da pomognemo našim sugrađanima, tako da će sigurno biti još povlastica”, istakao je Petronijević.

Javni prevoz se uveo u red, građani su shvatili svoju obavezu i redovno kupuju karte.

“Shvatili su da samo kupovinom karte, što mesečnih, što pojedinačnih, mogu da očekuju bolje uslove javnog prevoza…nove linije, bolje autobuse i druge povlastice”, zaključuje Petronijević.

legitimacije3Pravo na besplatan prevoz ubuduće imaju penzioneri stariji od 70 godina koji primaju manje od 25.283 dinara, ali i korsinici ustanove Mara, lica sa utvrđenim gubitkom radne sposobnosti, mirnodopski vojni invalidi, hemiplegičari, slepi i splabovidi, osobe sa invaliditetom koje rade u zaštitnim radionicama i žene dobrovoljni davaoci krvi, kao i osobe sa ugrađenim stomom.

Novom odlukom o javnom prevozu, Gradsko veće proširilo je i dosadašnje granice prve zone. U naselju Medoševac prva zona iz centra sela biće pomerena do prvog narednog stajališta. Granica prve zone biće pomerena i na okretnici u Donjoj Vrežini kao i do stajališta Vinik. Korigovana je i prigradska linija ka Gornjem i Donjem Međurovu, gde je granica pomerena do naselja Vinogradi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com