Društvo

Let za Nemačku iz Niša od sredine avgusta

Od 20. avgusta sa niškog aerodroma avioni Wizz air-a leteće za Dortmund. Nedeljno će biti 3 leta za Nemačku, najavljuju sa aerodroma „Konstantin Veliki“.

Od danas su karte u prodaji, a prvih 5 za ovaj let je prodato po ceni od 2899 dinara za jedan smer.

„Kompanija Wizz air sama određuje destinacije letenja na osnovu procene broja potencijalnih putnika. Na sat vremena vožnje od Dortmunda živi više od 10 miliona ljudi, što ih je opredelilo za ovu liniju“, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Sa letovima za Malme i Bazel, procene su da će niškim aerodromom proći 100.000 putnika godišnje.

„U narednim nedeljama očekujemo atraktivne vesti vezano za dalji razvoj saobraćaja sa našeg aerodroma. Potencijali grada će zbog ovoga biti znatno uvećani“, dodaje Perišić.

Turističke agencije iz Rusije su najavile čarter letove na relaciji Niš-Moskva.

„U Rusiji se prodaju aranžmani za obilazak srpskih banja“, kaže direktor aerodroma Vladica Đurđanović.

Krajem juna na aerodrom bi trebalo da stigne cargo loader, odnosno mašina koja ubacuje teret u avion. To će omogućiti niškom aerodromu da postane značajna luka što se tiče teretnog saobraćaja, čemu pogoduje i blizina autoputa i železničke pruge, dodaju.

„Možemo povećati količinu prevezene robe na nekoliko hiljada tona godišnje, što bi nam puno značilo“, kaže Đurđanović.

Inače, kapaciteti letova koje Wizz air ima sa niškog aerodroma su popunjeni od 80 do 90 odsto, a do kraja prošle godine bilo je više od 35 hiljada putnika.

Aerodrom „Konstantin Veliki“ dobija 4.320.000 dinara mesečno iz gradske kase za troškove i plate zaposlenih, ali za razliku od ranijeg perioda, grad ne subvencioniše avio kompanije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com