Sport

Nišlije najbolje na VII Međunarodnom plivačkom mitingu

Minulog vikenda na bazenima Sportskog Centra “Čair”, pod pokroviteljstvom Grada Niša, održan je 7. Međunarodni plivački miting pod nazivom „Kup Niša 2016.“. Pehar sveukupnog pobednika pripao je niškom klubu Sveti Nikola.

Plivači ovog kluba osvojili su 19 pobedničkih priznanja i za jednu medalju nadmašili domaćina mitinga PK ,,Niš 2005” i odličnu ekipu leskovačke Dubočice . Plivač večeri je Damjan Ilić (Niš 2005), dok je kod devojaka najviše pokazala Jovana Bogdanović (PK Sparta, Pančevo).

Takmičenje je pozdravnom rečiju otvorio Milan Pešić, gradski većnik zadužen za sport i svim učesnicima tradicionalnog plivačkog mitinga poželeo uspešne nastupe ,uz srdačnu dobrodošlicu gostima iz Grčke ,Bugarske i Makedonije. Čak 250 plivača iz 24 kluba potrudilo se da pred nekoliko stotina posmatrača ispliva svoja najbolja vremena i dođe do pobedničkog postolja . Zvezda mitinga bio je sjajni plivač , nekadašnji prvak Evrope sa uspešnim nastupima na Svetskom prvenstvu i Olimpijadi , a sada trener plivača iz bugarskog kluba Asteri u Varni ,Dinko Jukić. Da trka na 50m delfin ponese epitet najkvalitetnije potrudila su se i dvojica mladih nišlija Aleksandar Jovanović (Sveti Nikola ) i Luka Petrović (Niš 2005).

“Moramo biti zadovoljni ostvarenjima učesnika ovog tradicionalnog mitinga. Pohvalio bih sve od plivača iz Grčke, Bugarske i Makedonije , pa do plivača iz 17 klubova Srbije. Ne mogu a da ne pohvalim vidljiv napredak kod plivača leskovačke Dubočice kojima je zamalo izmakao pehar sveukupnog pobednika. Zahvaljujem na pomoći Gradu Nišu i SC Čair na podršci u organizaciji” rekao je na zatvaranju mitinga prof. dr Tomislav Okičić, predsednik PK,,Niš 2005”.

[foldergallery folder=”images/galleries/PKNis”]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com