Društvo

PACIJENTI REKLI SVOJE: Nišlijka Danijela najbolji pedijatar u Sloveniji

Specijalista pedijatrije Danijela Mitić (48) iz Niša proglašena je za najboljeg pedijatra u Sloveniji, po oceni pacijenata.

Reč je o konkursu koji već 20 godina organizuje slovenački časopis Viva. Na konkursu se takođe bira najbolji porodični lekar, ginekolog, stomatolog i lekar specijalista, a po tradiciji plakete najboljima uručuju se u Cankarjevom domu uz prisustvo najvišeg slovenačkog državnog rukovodstva.

Doktorka Mitić, zaposlena u Domu zdravlja u mestu Trebnju rekla je da je prijatno iznenađena priznanjem, posebno zbog toga što relativno kratko vreme radi u Sloveniji. Prema njenim rečima posao pedijatra u Sloveniji je veoma zahtevan i naporan, lekari moraju da poštuju stroga pravila službe i stalno su podvrgnuti različitim kontrolama.

“Sa druge strane, lekari ovde imaju odlične uslove za rad, a zdravstveni sistem je tako organizovan tako da ne može da se dogodi da im nešto nedostaje. Na dodatne plaćene edukacije mogu da odlaze bukvalno kad god požele”, ističe Mitić. Ona je rekla da su Slovenci veoma zahvalni pacijenti, umeju da cene trud lekara i ne prave razliku između slovenačkih i lekara stranaca.

“Kada sam prošle godine konkurisala za pedijatra zdravstvenom centru u Kopru, organizovali su se, potpisivali peticiju i pokrenuli Fejsbuk stranicu putem koje su tražili da ostanem u Trebnju”, rekla je Mitić.

Ostatak teksta pročitajte na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com