Politika

Vanredna sednica o izveštaju Državnog revizora bez TV prenosa

Sednica gradskog parlamenta na kojoj će odbornici raspravljati o izveštaju revizora i poslovanju Grada u 2014. godini je u toku. Inicijativu je potpisalo 23 odbornika, a interesantno je to da se sednica na kojoj je trebalo da se upoznaju javnost o izveštaju DRI održava bez televizijskog prenosa.

Predstavnici opozicionih partija su ukazali da je to dokaz nedemokratskog ponašanja vlasti i da očekuju reakciju tužilaštva protiv onih koji su nenamenski trošili novac. Sa druge strane predsednik Skupštine grada Niša prof. dr Mile Ilić je rekao da je dogovarao prenos sa vlasnikom NTV-a o današnjem prenosu, ali nije dobio odgovor.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je istakao da je 2010. godine nenamenski potrošeno 637 miliona nenamenski, na šta mu je bivši gradonačelnik Milooš Simonović odgovorio da su to neistine i da tadašnji izveštaj pokazuje da je bilo nepravilnosti samo zbog kašnjenja sa objavljivanjem odluka u Službenom glasniku.

Po svemu sudeći burnoj sednici prisustvuju direktori javnih preduzeća i ustanova, ali i  načelnici uprava o kojima je bilo reči u izveštaju revizora. Pozvano je i celo Gradsko veće.

Ovo je jedina tačka dnevnog reda. Nikakav zaključak ne može biti usvojen, već će o izveštaju DRI koji kaže da je nenamenski potrošeno 1,6 milijardi dinara, odbornici samo raspravljati.

Inače, sednica je u jednom trenutku prekinuta zbog uvreda koje su pale između zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića i odbornika NPS Branislava Jovanovića.

 

12966133 10209465132131471 1212243310 n

Uskoro opširnije…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com