Društvo

Sofija i Niš zajedno pred Evropskom unijom

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić odazvao se pozivu gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove, koju je posetio sa delegacijom iz Niša koju su činili većnici Milan Pešić i Mihajlo Zdravković. Tema posesete gradonalečnice Sofije bila je unapređivanje privrednih odnosa Niša i Sofije. Tokom zvanične posete bugarskoj prestonici, osim unapređenja ekonomske saradnje razgovari su vođeni i o razvoju turizma, finansiranju prekograničnih projekata, razvoju infrastrukture.
Neposredno pre sastanka sa gradonačelnicom Sofije, gradonačelnik se sastao i sa njenim zamenikom, Todorom Čobanovim. On je naglasio da je Sofija grad koji se poslednjih 10 godina intenzivno razvija i iz čijeg iskustva Niš može mnogo da nauči.

Perišić je naglasio da sa unapređenjem ekonomske saradnje, kao i prekogranične saradnje između ova dva grada Nišlijama može biti bolje.

nis sofija2

Gradonačelnik Niša se sastao i sa ambasadorom Srbije u Bugarskoj Vladimirom Ćurgusom, koji je naglasio da će Niš uvek imati institucionalnu podršku, kada je reč o konkurisanju za projekte prekogranične saradnje Evropske unije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com