Društvo

Medicinska sestra iz Niša najbolja u Srbiji

Žaklina Pajević, glavna sestra Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju nagrađena je statuom “Milena Tijanić”. Ovo priznanje daje Visoka zdravstvena škola strukovnih studija u Beogradu za doprinos u obrazovanju i edukaciji medicinskih sestara u praksi.

”Zaslužna sam verovatno jer sam tokom svog radnog staža u Kliničkom centru edukovala veliki brojh sestara, na šta sam vrlo ponosna. Ovo je velika satisfakcija i nagrada za moj trud”, rekla je sestra Pajević.

Kao medicinska sestra u Kliničkom centru radi već 28 godina, a na poziciji glavne sestre na gastroenterologiji je od 2005. godine.

“Velika je čast raditi u insituciji tercijalne zdravstvene zaštite, u niškom Kliničkom centru. Ovde svoje znanje možete da podelite sa koleginicama, a naročito je važno da učite one kojima to bude prvo radno mesto. Morate da se potrudite da edukujete sav taj kadar”, dodala je.

Tradicionalna nagrada statua “Milena Tijanić” dodeljuje se medicinskoj sestri u Srbiji koja na konkursu zadovolji sve kriterijume Visoke zdravstvene škole.

12969198 10209498128516360 17257160 n

“Cenili smo dugogodišnje radno iskustvo, obrazovanje i profesionalnu kompetenciju. On je svojim radom doprinela razvoju struke prateći savremene tokove sestrinstva. Pomogla je uvođenju novina, poboljšanju uslova za rad sestara, kao i boravku pacijenata u ustanovi”, stoji obrazloženju komisije.   

Kolege i pacijenti ubuduće mogu da očekuju još više podrške i pomoći, dodala je sestra Pajević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com