Zdravlje

“Novi sistem” vraća pacijente

Slovenka Marković već dva dana uzaludno pokušava da obavi pregled na Klinici za kožne bolesti Kliničkog centra Niš, jer kako kaže otuda je vraćaju zato što je u Železničkoj ambulanti dat stari uput na papiru. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović ističe da imaju problem samo sa Železničkom ambulantom, ali da će i on biti rešen do ponedeljka. Svi hitni slučajevi moraju da budu hospitalizovani, dodao je Radovanović.

Nišlijka Slovenka Marković kaže da je dva puta vraćaju sa Klinike za kožne bolesti jer kako su joj tamo rekli lekar opšte prakse treba da joj zakaže pregled elektronskim putem. Taj sistem još uvek ne funkcioniše u Železničkoj ambulanti, ističe Slovenka za Niške Vesti.

“Zamolila sam doktorku opšte prakse da mi napiše na papiriću da sistem ne radi u Železničkoj ambulanti nadajući se da će to da pomogne i da ću sa tim moći da zakažem pregled na Kožnoj klinici. Međutim ni to nije pomoglo. Ponovo sam danas vraćena”, kaže Slovenka.

pacijent22

Ona dodaje da je bila i kod zaštitnice prava pacijenata, ali da nije uspela sa njom da razgovara jer nije bila u kancelariji.

“Nisu pacijenti krivi. Neka se ustanove dogovore kako da reše taj problem”, ističe Slovenka i dodaje da je isti takav uput imala za drugu kliniku i da je primljena uprkos tome što je na papiru. Po tome zaključuje da se radi samo o dobroj volji lekara na klinikama.

Železnička ambulanta jedina ne podržava Integrisani zdravstveni informacioni sistem, potvrđuje za Niške Vesti direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

“Direktori svih klinika su dobili naređenje da moraju da prime pacijente kojima je hitna hospitalizacija. Pacijent kome je ugroženo vitalno zdravlje ne sme biti vraćen”, tvrdi Radovanović.

On isto tako moli pacijente za strpljenje, jer će kompletan sistem koji će im u krajnjem olakšati vrlo brzo početi normalno da funkcioniše.

Kožna klinika ima već zakazane pacijente na po pet minuta za naredna tri meseca. Ukoliko bi primili pacijenta i pregledali sa starim uputom lekari ne bi mogli da naplate pregled, prepišu recept, pa pacijent ne bi imao na osnovu čega da dobije lekove, zaključuje direktor Kliničkog centra.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com