Izbori 2016

Kulturne manifestacije su turistički resurs, smatraju demokrate

Kultura i umetnost mogu biti razvojna šansa društva, smatraju u Demokratskoj stranci. Niš osim što raspolaže bogatim kulturno istorijskim nasleđem prepoznat je i kao organizator velikog broja značajnih i posećenih kulturnih manifestacija poput Filmskih susreta, Horskih svečanosti, Nišvila, Nisomnie, Likovne i Književne kolonije Sićevo.

“Ovo su odlični turistički resursi koji moraju biti više iskorišćeni”, rekao je lider niškog DS-a Miodrag Stanković .

Umetnička i Muzička škola, Fakultet umetnosti i mladi, školovani umetnici su potencijal koji mora da dobije uslove za dalji razvoj i unapređenje kulture u gradu.

“Posebnu pažnju bismo posvetili institucijama kulture u nadležnosti grada. Ne sme se više dozvoliti ponižavanje umetnika i stvaralaca koji su poznati i u međunarodnim krugovima, a kojima se postavljaju neiskusni i nesposobni rukovodioci koji se dovode van Niša. Mladi, njihova prava na obrazovanje, sport, kulturu, zapošljavanje su oduvek bili prioriteti od izuzetnog značaja za Demokratsku stranku”, dodaje.

Sve obrazovne institucije će dobiti ne samo terene već i zatvorene sale za fizičko vaspitanje, i istovremeno će se za postojeće obezbediti adekvatna finansijska sredstva za održavanje, obećavaju u DS-u.

U ovoj stranci kažu i da bi, ukoliko dođu na vlast, završili zapadnu tribinu stadiona Čair. Postojeći sportski objekti će se više koristiti i biti na raspolaganju većem broju korisnika. Biće obezbeđena i sredstva za izgradnju i održavanje sportskih terena na teritoriji prigradskih i seoskih naselja, dodali su u DS-u.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com