Društvo

U “Niškoj avliji” stanuje i poni

Gradska bašta, prva u Nišu otvorila je vrata za sve posetioce. Ova “oaza” u niškoj Tvrđavi biće izložbeno-prodajni prostor i mesto za relaksaciju, kažu u JKP “Mediana”.

Ova bašta prostire se na 500 metara kvadratnih a pored biljaka i rastinja, ovu baštu krasiće i životinje o kojima brine ZOO planet.

Mi smo podržali ovu inicijativu JKP „Mediana“ i naravno, gde su biljke i gde je ovako vrt okružen raznoraznim cvećem i biljem, tu treba oplemeniti prostor i životinjama, gde smo mi, kako bi upotpunili prostor, doveli i izložili neke od naših životinja koje se nalaze u ZOO kutku. Tu su  naši poni konjići i naša kozica Miljana. Naravno, vidi se radost i kod dece kada dođu i kada vide ovo bilje i ove prelepe životinjice, tako da se nadam da smo upotpunili prostor. Ovo je tek početak saradnje sa JKP „Mediana“ što se tiče botaničke bašte. Imaćemo razne akcije koje ćemo sprovesti ovde, edukacija dece, druženje dece sa životinjama, a tokom vikenda imamo i iznenađenje, a to je vožnja čeznicama kroz Tvrđavu.“, kaže Dušan Stojanović, predsednik Udruženja „ZOO planet“

12966033 10207511019151708 111188434 n

Na dan Blagovesti, mi smo odlučili da podarimo ovaj prostor Nišlijama, kao jedan „Garden centar“, po niški – niška avlija. Ovde će naši sugrađani moći svakodnevno da razgledaju cveće, da razgledaju sadnice, a dobiće i od naših ljudi savet kako da održavaju te svoje zasade. Naišli smo na razumevanje naših partnera, rasadničara iz ovog dela Srbije, mada imamo i eminentne proizvođače ruža iz Šapca. Ovaj prostor je dostupan Nišlijama, kako bi oplemenili svoje dvorište. S obzirom da će ovde biti i predstavnici „ZOO planeta“ sa njihovim životinjicama, ovaj prostor će služiti za razne neke performanse i neka kulturna dešavanja kao što je danas ovde bilo pozorištance OŠ „Ćele kula“, a već 22. aprila će se održati predstava sa istom tematikom, ekologija i životna sredina”, rekao je za Niške Vesti nedavno Bratislav Vučković, generalni direktor JKP “Mediana”

12935332 10207511019271711 2008647989 n

Ovaj multiaktivan prostor u Tvrđavi mogao bi da reši problem 30 radnika koji čekaju na posao.

“To je njihov povratak, oni su samo trenutno ostali bez posla i oni će se vratiti sigurno. Da bi se vratili na kvalitetan način, mora da se osmisli način kako da oni zarade novac. Nadam se da smo na dobrom putu da to osmislimo i evo najavljujem vrlo brzo i otvaranje niških cvećara u samom centru grada. Neće biti konkurencija privatnom sektoru, a imaće neku svoju osobenost. To će biti cvećare u samom centru grada, kod bolnice, na Starom groblju, na Trgu Kralja Aleksandra..”, rekao je za Niške Vesti nedavno Bratislav Vučković, generalni direktor JKP “Mediana”

12957113 10207511019111707 805046888 n

“Nadam se da će ovaj prostor za par nedelja, s obzirom da je sezona cveća, biti još više oplemenjen. Niš i niška Tvrđava zaslužuju da se nešto ovako lepo nađe. Zaista sam prijatno iznenađen, dolazio sam dok su radili na ovome i ranije, ali je ovo danas tako upriličeno da je zadovoljstvo veliko. I siguran sam da nije potrošeno mnogo para, a uloženo je puno rada”, rekao je Ljubivoje Slavković zamenik gradonačelnika Niša na otvaranju Gradske bašte.

Skulptura ćirilici, koja je 2014. godine bila postavljena ispred Galeriije “Srbija” u centru Niša danas je deo Gradske bašte.

12966088 10207511019511717 915195248 n

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com