Sport

FK Radnički: Saopštenje za javnost povodom suđenja

Radnički je u meču 29. kola protiv Vojvodine na svom terenu izgubio sa 3:0, a iz kluba nisu zadovoljni suđenjem. Povodom toga izdato je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Teško smo se odlučili da u kratkom vremenu, još jednom, izađemo u javnost sa saopštenjem u vezi suđenja. Interes srpskog fudbala nas je primorao da to uradimo i ovog puta u nadi i veri da će, ma koliko nas ubeđivali u suprotno, prisutne negativne pojave u našem fudbalu biti iskorenjene od strane nadležnih i odgovornih.

Cela srpska fudbalska javnost je na utakmici 27.kola Radnički – Novi Pazar videla da je sudija dozvolio ne rukomet ili odbojku u šesnaestercu gostiju nego košarku. Naime, udaranjem lopte rukom više puta od strane gostujućeg igrača i zaustavljanjem iste u 82.minutu, a da to nije kažnjeno penalom kako je to predviđeno pravilima igre, sudijskom odlukom direktno je uticano na rezultat meča, odnosno na oduzimanje dva boda našem klubu. U roku od samo petnaestak dana, sudije utakmice Radnički – Vojvodina, odgirane juče u Nišu, predvođene Igorom Stojilkovićem, rezulatatski rešavaju utakmicu u roku od samo 4 minuta u korist gostiju tako što najpre dosuđuju nepostojeći jedanaesterac gostima, a samo 4 minuta kasnije isključuju iz igre u 20.minutu kapitena i jednog od najznačajnih igrača Aleksandra Jovanovića kako bi nezasluženo vođstvo Vojvodine osigurali i odredili pobednika utakmice na samom početku. Nedosuđena tri jedanaesterca našem klubu nismo ni pominjali.

Sudijskom pištaljkom rešena je u samo 4 minuta utakmica koja bukvalno odlučuje koji će klub predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Eventualnom pobedom Radnički bi ostvario 8 bodova razlike nad direktnim konkurentom sa dodatnom prednošću ostvarenu boljim međusobnim skorom u odnosu na Vojvodinu što bi u Plejofu bilo gotovo nemoguće dostići. Nakon svega što se juče dešavalo nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili. FK „Vojvodina“ je veliki klub i to joj je najmanje potrebno.

Apelujujemo na sve koji odlučuju u srpskom fudbalu da u samoj završnici prvenstva ne dozvole da sudije i druge zakulisne radnje određuju poredak na tabeli, već samo igra i rezultati klubova ostvareni na terenu.

Ubeđeni smo da sve ovo o čemu pišemo treba da bude interes fudbala u našoj zemlji i da oko toga mora postojati složnost svih njegovih aktera. U suprotnom, srpski fudbal će i dalje nastaviti da gubi svoj, ionako, umanjeni ugled koji je posledica upravo ovih i sličnih dešavanja, a lige u kojima se takmičimo nekvalitetne i nezanimljive za ljubitelje najznačajnije sporedne stvari.

FK „RADNIČKI“ NIŠ
PREDSEDNIK KLUBA
prof. dr Radan Ilić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com