Društvo

Skuplje karte za bazene “Čair”?

Postoji mogućnost da ove sezone, zbog novog akva parka, poskupe ulaznice za bazene na “Čairu”.

U Sportskom centru još ne mogu da preciziraju koliko bi cene karata bile povećane. Kapaciteti će od ove sezone biti duplirani, pa je poskupljenje jedna od opcija da obezbede novac za normalno funkcionisanje. Ukoliko nađu drugo rešenje, mogli bi da zadrže cenu na 200 dinara. Akva park će najverovatnije početi da radi do 10. juna, najavljuju.

“Može da se desi i da sezona krene sa istom cenom karte. Sada radimo proračune jer nam je potrebno da angažujemo još ljudi. Moraćemo mnogo da vodimo računa o bezbednosti kod tobogana i treba nam puno više spasilaca”, rekao je director SC “Čair” Dragan Perić.

S obzirom na to da su zbog racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru već morali da otpuste troje ljudi i da ne mogu da primaju nove u stalni radni odnos, kažu da će angažovati radnike na ugovore o privremenim i povremenim poslovima, ali i preko agencije.

“Imamo pravo da 10 odsto radnika bude na privremenim i povremenim poslovima što nam omogućava da angažujemo još 13 ljudi”

Osim za plate, biće potrebno više para i za održavanje i komunalne troškove.

“Upoređivali smo cene sa Jagodinom i Sokobanjom. Ipak moramo da mislimo i na naše sugrađane koji nemaju visok životni standard, ali ako bude neophodno moraćemo. Karta ipak važi za sve sadržaje na bazenu Čair, kojih sada ima mnogo”

Radovi na novom bazen su pri kraju. Tobogane očekuju za dvadesetak dana.

“Očekujem da do kraja meseca napravimo još jednu probu sistema, da vidimo kako funkcioniše sa pločicama. Ukoliko sve bude radilo kako treba krenućemo sa ugradnjom kule za tobogane” , dodaje Perić.

Akva park će imati dva tobogana dugačka 70 metara i jedan manji od 16 metara. Oni će se spuštati sa kule više od 9 metara. Na bazenu će biti otvoren još jedan kafić sa 80 mesta, dodaju, a pokušaće da obezbede i nove ležaljke od sponzora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com