Društvo

Mlade snage – novo pojačanje Niških Vesti

Niške Vesti pojačane su sa dva mlada lica. Za našu redakciju kao novinari saradnici ubuduće će raditi Vesna Milić i Marijana Vitas.

Novu energiju Niškim Vestima ubuduće će dati mlade novinarske snage – Vesna Milić i Marijana Vitas.

Vesna je svoje prvo ozbiljnije novinarsko iskustvo stekla na Niškoj televziji. Na tom mediju je radila četiri godine, pretežno u informativnoj redakciji, ali i kao spikerka Telepresa.

“Novinarstvo je, po meni, odgovoran poziv isto kao i profesija lekara ili sudije. Posao ume da bude stresan ali je većinom vrlo zanimljiv. Upravo zato sam i završila Novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu i u prvoj sam generaciji novinara koji su potekli sa niškog Univerziteta. Mnoge moje kolege sa fakulteta se, na žalost, ne bave novinarstvom. Ja sam imala čast da radim na lokalnoj televiziji. Sada sam, takođe, deo redakcije koja se bavi važnim temama, pomaže Nišlijama i gradu u kome sam odrasla. Nadam se da ću dati svoj doprinos Niškim Vestima i njihovim čitaocima u istoj meri kao i koleginice koje su od početka ovde. Onlajn novinarstvo je mnogo brže. Još jedna od bitnijih prednosti je što odmah dobijamo reakcije čitalaca, kojima smo na raspolaganju 24 sata”, kaže Vesna.

Novinarstvo se voli. Novinarstvo se živi. Ova profesija ti je ili u krvi, ili ne… sredine nema.

“Volim novinarstvo zato što zadovoljava moju radoznalost, dopušta mi da se igram”, istakla je Marijana Vitas.

Rođena Nišlijka Marijana je student na departmanu „Komuniciranje i odnosi sa javnošću“ Filozofskog fakulteta. Radila je za RTV „Belle amie“ kao novinar i jedan od voditelja i urednika emisije „Belle amie jutro“.  Radila je i kao voditelj studentske emisije „Desetka“ na Radiju „Glas“ Eparhije niške .

Marijana Vitas je i član Amaterskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš, sa kojim je imala više zapaženih uloga. Snimila je nekoliko kratkometražnih filmova, radio dramu „Konstantin-konstanta ludosti“ na niškom „City“ radiju i učestvovala u snimanju 80. epizode serije „Porodične tajne“ u produkciji „Constantin entertainment“, emitovanoj na nacionalnoj TV „Prva“. Bila je voditelj više značajnih manifestacija i kulturnih događaja u Nišu i Centru „Sava“ u Beogradu.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com