Društvo

Stanovnici Brzog Broda ponovo čistili naselje (FOTO)

Stanovnici Brzog Broda ponovo su se sami organizovali i očistili zelenilo u samom centru naselja i kod crkve sveta Tri Jerarha. Stanovnici ovog naselja su se organizovali u želji da učine nešto za kraj u kome žive i kažu u tome neće odustati. Bićemo uporni u zahtevima da naš kraj postane mesto dostojno života jednog prosečnog čoveka, poručuju stanovnici Brzog Broda.

Stanovnici Brzog Broda očistili su proteklog vikenda dvoriste crkve i pokosili su travu u centru naselja. Jedan od organizatora Ivan Cvetanović kaže da je njegova ideja, pošto poslednjih 15 godina živi na zapadu, u Cirihu, da promeni pre svega kolektivnu svest ljudi kako bi shvatili da mnogo toga od njih zavisi.

bb2

“Bez obzira na partisku opredeljenost, neophodno je da probudimo i vlast da po svaku cenu učine nešto za sve nas. Gotovo svaki drugi dan lično posećujemo nekog od funkcionera na vlasti, počev od grada, zatim opštine, javnih preduzeća. Bićemo uporni, a čak smo spremni da organizujemo i protesne skupove, da bojkotujemo izbore i upotrebimo druge načine borbe”, rekao je Cvetanović za Niške Vesti.

bb3

Cvetanović je dodao da im je za sada samo Gradska opština Medijana obećala da će urediti igralište i mobilijar. Stanovnici ovog naselja još kažu da im nije cilj da ruše vlast i da ih ne zanima ko će biti na vlasti, jer će od svakoga zahtevati isto, a to su bolji uslovi za život u jednom od najstarijih naselja u Nišu.

bb4

Ponavljaju da im fali rasfeta, da nemaju dovoljan broj kontejnera i kanti za smeće, asfaltirati ulice, očistiti deponije koje su počele da se stvaraju kod Nišave.

bb5

Kažu da njihovu ideju podržava veći deo stanovnika Brzog Broda i da se ne radi samo o šačici omladine koja je nezadovoljna. Oni najavljuju da će odražati još jedan protesni skup i očekuju da će stanovnici ovog naselja izaći u što većem broju kako bi se izborili za bolje uslove života.

[foldergallery folder=”images/galleries/Brzi Brod”]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com