Društvo

“Plave pčelice” plesale za osobe obolele od autizma (FOTO)

Predškolska ustanova Pčelica priključila se obeležavanju Svetskog dana osoba sa autizmom i u vrtićima ove ustanove organizovala manifestaciju pod nazivom “Plave pčelice”. Plesala su i deca vrtića Panda u naselju Branko Bjegović. Deca su bila obučena u plavo što predstavlja boju prijateljstva sa osobama sa autizmom

Pod parolom “Sva su deca za nas ista” i “Negujemo različitost kao važnu vrednost” mališani “Pčelelice” danas su plesali za decu obolelu od autizma.

pcelice4

Sa ove manifestacije poslata je poruka i da je neophodno razvijati toleranciju i podizati svest deci, ali i roditeljima, vaspitačima i lokalnoj zajednici o potrebi i značaju negovanja ljubavi, razumevanja i prihvatanja različitosti pružanjem podrške deci kojoj je ona potrebna.

pcelice3

Deca “Pčelice” su protekle nedelje u okviru kreativnih radionica izradili raznovrsne predmete i nakit.

Mališani su napravili plavi nakit, plavo prase, korpe, cvetove, dlanove velike i male i izložili ih na “Plavoj izložbi”.

pcelice6

Na kraju manifestacije deca su bojila plavim kredama i zajedno sa roditeljima i vaspitačima pustila mašti na volju i uživali u stvaralaštvu sa svojim najdražima.

pcelice1

[foldergallery folder=”images/galleries/plave pcelice”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com