Društvo

Nauk nije bauk “ osmi put u Nišu

U holu Elektronskog fakulteta u Nišu otvorena je po osmi put manifestacija “Nauk nije bauk” na kojoj će mladi i talentovani učenici predstaviti svoja dostignuća i približiti svim posetiocima nauku na zanimljiv i praktičan način.

Osmi put zaredom u organizaciji niške gimnazije Svetozar Marković kreće festival “Nauk nije bauk” koji je kroz prethodnih sedam izdanja pokazao da nauku možemo posmatrati iz više aspekata i da ona ne mora uvek biti isuviše stroga i sterilna.

nauknijebauk2

Upravo ovakav neposredan vid upoznavanja mladih ljudi sa naučnim dostignućima i njihovom praktičnom primenom način je da se neguje onaj dvostruki vid odnosa prema nauci ,ozbiljan ali i popularan.

“Nadam se da će upravo vaša kreativnost pomoći i da se praktična primena nauke približi običnim ljudima, jer bez nauke nema razvoja , i zato je pred svima nama složeni zadatak da pre svega podignemo kvalitet obrazovnog i naučnog sistema na viši nivo, jer je to zapravo uslov svih uslova” rekao je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić na ceremoniji otvaranja.

Naši učenici su poput naših sportista neprestano poslednjih godina osvajaju medalje na raznim međunarodnim takmičenjima i pokazuju da je istinski kvalitet u znanju i radu.

nauknijebauk3

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com