Društvo

Nastava u školi “Branko Miljković” se normalizuje

Osnovna škola „Branko Miljković“ dobila je novih devet učionica, tako da se nastava u ovoj školi, nakon dve godine, odvija u regularnih 45 minuta. Svečanom otvaranju učionica prisustvovao je Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede, koje je sufinansiralo izgradnju, Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i prof.dr Zoran Perišić, gradonačelnik Grada Niša.

Ovim povodom, direktoru škole, Vladimiru Staniću uručen je „energetski pasoš“ čime su obezbeđeni uslovi predviđeni Pravilnikom o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada. Vrednost ove investicije je oko 52 miliona dinara. Ovaj projekat je primer dobre prakse u Srbiji, istakao je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.12932771 389625564517711 1715415019627916445 n

Opština Palilula, na inicijativu predsednika opštine Bobana Džunića, je u saradnji sa roditeljima, menadžmentom i članovima Saveta osnovne škole “Branko Miljković” u Nišu, aktivno učestvovala u stvaranju uslova da se realizuje rekonstrukcija učionica i dela školske zgrade. Zbog finansijskih problema i promene plana projekta radovi su otpočeli posle više od dve godine čekanja što je uslovilo poseban režim organizacije nastave u školi.

Zahvaljujući prekograničnom projektu „Jačanje teritorijalne kohezije u pograničnom regionu kroz razvoj socijalne infrastrukture u oblasti sporta» u osnovnoj školi „Branko Miljković“, izgrađena je SPORTSKA ZONA – skejt park, teretana na otvorenom i veštačka stena – istakao je predsednik opštine Palilula. Ovaj projekat prekogranične saradnje, opština Palilula je ostvarila u partnestvu sa opštinom Berkovica u Bugarskoj uz finansijsku podršku fondova EU. U planu je novi projekat koji će upotpuniti sadržaje za okupljanje i sportsko-rekreativne aktivnosti mladih u naselju Delijski vis.

11202855 389626077850993 3923829086368993481 n

Škola Branko Miljković ima 852 učenika. Pre dve godine, po nalogu inspekcije, srušen je deo stare zgrade što je uslovilo organizaciju nastave u tri smene. Zbog dugih tenderskih procedura sa radovima se otpočelo krajem prošle godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com