Društvo

asovi istorije na mestima događaja (VIDEO)

Učenici Osnovne škole “Bubanjski heroji” na interesantan način u više navrata uče o našoj istoriji. Najpre im je gost na času bio jedini preživeli logoraš u ovom delu Srbije, a zatim su čas istorije održali i u spomen kompleksu Ćele Kula. Ovakav, ambijentalni čas iz istorije preredio je profesor Đorđe Bojanić. Da bi čas ovekovečili, učenici su napravili i zanimljiv video sadržaj.

Učenici 7-1 razreda Osnovne škole “Bubanjski heroji” održali su nedavno čas istorije u spomen kompleksu “Ćele kula”. 

“To su časovi koji se pripremaju na dodatnoj nastavi, ovi ambijentalni časovi znače da učenici izađu iz učionice i da o određenim istorijskim događajima uče na licu mesta… a srećom, Niš ima dosta takvih mesta, gde se učenici mogu upoznati ambijentalno”, rekao je za Niške Vesti profesor istorije Đorđe Bojanić.

On je doddao da ne učestvuju svi učenici u pripremi ovih časova, već samo oni koji iskažu želju, i uz saglasnost roditelja, pošto se javno objavljuju preko interneta i školskog bloga „predmet istorija”. Te ambijentalne časove po završetku snimanja gledaju svi učenici i tako se upoznaju sa određenom temom.

ambijentalnicas

“Cilj mi je da na taj način upoznam i ostale učenike iz Niša i cele Srbije, koji mogu pogledati ove časove preko interneta. A za učenike ne može biti lepše i približnije kada to izvode njihovi vršnjaci”, dodaje Bojanić.

Ovakvi časovi se duboko usade u sećanja učenika, pošto nisu svakidašnji. Sa takvih časova izađu “bukvalno” dokumentarni filmovi, a učenici (glumci) su kao pravi profesionalci. Bojanić se zahvaljuje Narodnom muzeju u Nišu koji im omogućava da uče u objektima koji su od istorijskog značaja.

Iz ove škole najavljuju da su u planu još slični ambijentalni časovi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com