Društvo

“NEĆU MILOSTINJU, HOĆU PRILIKU” Doktorka DEVET GODINA traži posao širom Srbije

Dr Tatjana Ristić (41) iz Niša već devet godina pokušava da nađe posao, ali je do sada jedino uspevala da radi kao trgovac.

Konkurisala je u medicinskim ustanovama u Nišu, Kruševcu, Pančevu, Beogradu, Vršcu, Kikindi, Despotovcu, ali posao nije uspela da dobije.

Od 2007. sam na birou, odužila sam studiranje zbog bolesnih roditelja, ali sam opet stigla da završim i postanem lekar. Ne želim da primam socijalnu pomoć, već da radim jer imam obe ruke i obe noge. Poznajem kolege koje duže čekaju na posao od mene i žao mi je što u Srbiji nemamo priliku da radimo u struci. Ispostavilo se, nažalost, da ne samo da ne možemo da radimo u struci, već ne možemo nikako – priča Tatjana.

Kaže i da je završila stažiranje i volontiranje, da je pokušala da dođe do posla preko brojnih oglasa širom Srbije, ali da su joj uvek vraćali dokumente.

– Ne razumem zašto nemamo šansu da radimo, da pokažemo šta umemo? Probala sam sve, naravno da nisam bila u stalnom radnom odnosu, ali na kraju se pitam pa zašto sam učila medicinu da bih radila kao trgovkinja ili nešto drugo? – pita se doktorka Tatjana.

Ostatak teksta pročitajte na sajtu Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com