Društvo

BRAVO: Stanovnici Brzog Broda sami očistili svoje naselje

Ovo se retko viđa… Stanovnici naselja Brzi Brod organizovali su se sami i očistili svoje naselje. Akciji čišćenja pridružili su se i stari i mladi, ali i deca, tako da je sada đubre u ovom delu grada prošlost.

Da nekada stvar treba preuzeti u svoje ruke, i da ne treba uvek čekati na gradske službe, pokazali su stanovnici naselja Brzi Brod. Oni su se okupili i rešili da učine nešto za mesto u kome žive. Organizovali su akciju čišćenja na kojoj su pokazali pravi primer solidarnosti i sloge.

brzibrod12

Stanovnici ovog dela grada želeći da imaju uređeno naselje okupili su se i oformili grupu na facebooku pod nazivom “Uređenje naselja Brzi Brod”. Čine je mladi i kako kažu ne po svaku cenu partijski orijentisani ljudi.

brzibrod9

“Odlučili smo da damo maksimum u rešavanju svih naših zajedničkih problema koji su se gomilali godinama unazad, kako bi naš kraj, ako ništa drugo, bio bolje mesto za život naše dece”, kažu organizatori akcije i za Niške Vesti dodaju da očekuju od nadležnih institucija da makar obezbede i postave više kontejnera i kanti za đubre u ovom naselju.

brzibrod7

Oni su slikali kako je izgledalo naselje pre čišćenja. Pored Nišave je bukvalno počela da niče deponija. Đubre je bilo pored i u samom groblju. Bacalo se i u reku. A tu su i neasfaltirane ulice koje dodatno otežavaju život.

brzi brod

Na facebook profilu “Uređenje naselja Brzi Brod”, ova grupa građana navela je i koji su prioriteti jednog od najstarijih naselja u Nišu. Pa tako navode da je neophodno postaviti rasvetu i asfaltirati deo od škole “Dr Zoran Đinđić” do Nišavskog mosta, očistiti deponiju, oko glavnog fubalskog terena i iza crkve “Sveta Tri Jerarha”, izgraditi park za mališanima i sportiste, sa kompletnim mobilijarom i teretanom na otvorenom.

U ovom naselju ističu i da nemaju dovoljan broj kontejnera i kanti za smeće i da ih je potrebo postaviti na više lokacija. Kako u Brzom Brodu živi veliki broj dece potreban je i vrtić, ali i urediti tržnicu u centru naselja i asfaltirati ulice koje do sada nisu uređene.

Stanovnici Brzog Broda smatraju i da je nephodno produžiti autobusku liniju br. 3 “Brzi Brod – Naselje Ratko Jović” do škole “Dr Zoran Đinđić”.

 

Ostavili su i poruku političarima..

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com