Društvo

Medijana ponovo pomaže mladim parovima da postanu roditelji

Gradska opština Medijana raspisala je Javni poziv za korišćenje sredstava Fonda „Sveta Petka“ za vantelesnu oplodnju. Pravo učešća imaju bračni parovi sa područja te opštine koji se leče od steriliteta za vantelesnu oplodnju.

Sredstva se mogu koristiti samo jednom, a izuzetno više puta ukoliko u budžetu budu obezbeđena sredstva.

Ukoliko neki od podnosilaca prijave ispunjavaju približno iste medicinske uslove za dobijanje sredstava, Komisija će u toku postupka odlučivanja tražiti od tih podnosilaca prijava, dokaz o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodičnog domaćinstva, koji će biti korišćen kao dopunski kriterijum.

Prijava se podnosi Komisiji za predlaganje korišćenja sredstava Fonda «Sveta Petka» na adresu Gradska opština Medijana, Pariske komune bb Niš, lično ili poštom.

Prijava mora da sadrži:
– zahtev za korišćenje sredstava,
– overenu fotokopiju izvoda iz matične knjige venčanih,
– overene fotokopije ličnih karata za oba supružnika kao dokaz da žive na području Gradske opštine Medijana, najmanje 6 meseci
– fotokopiju medicinske dokumentacije i to:
1. spermogram – ne stariji od 6 meseci,
2. bazični hormonski status – ne stariji od 6 meseci,
3. HSG,
4. otpusne liste sa eventualnih prethodnih ginekoloških operacija i otpusne liste sa eventualnnih prethodnih intrauterinih inseminacija i vantelesnih oplodnji

Rok za podnošenje prijava je 07.04.2016.godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com