Izbori 2016

UŽIVO U TV PROGRAMU: Transfer iz SPS-a u SNS (VIDEO)

Aktuelni predsednik skupštine gradske opštine Palilula i dugogodišnji socijalista Miloš Stojković zvani Manča, potpisao je pristupnicu Srpskoj naprednoj stranci uživo u programu televizije Belami. Kako je rekao Niškim Vestima, ovo se desilo sasvim spontano.

„Nisam zadovoljan odlukom SPS-a da se raspuste Opštinski odbori i formira Radna grupa sa 13 veličanstvenih u kojoj vlada nepotizam. Načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković je na gradskoj izbornoj listi, a njegov sin na opštinskoj. Žao mi je što sam 2 i po mandata bio potpredsednik Gradskog odbora SPS-a, što sam 2000. godine doživljavao stresove i što su pucali na mene sa ulice dok sam bio u Gradskom odboru stranke. Žao mi je i što sam bio 12,5 godina predsednik Opštinskog odbora“, rekao je Stojković.

On je dodao da je visoke funkcionere socijalista upoznao sa stanjem u Nišu.

„Pisao sam Dačiću, obratio se Saši Antiću i Žarku Obradoviću i rekao im da su dozvolili da predsednici svih 5 opštinskih odbora u Nišu pređu u drugu stranku“, dodao je Stojković.

Kod naprednjaka je, kaže, prešao jer veruje da rade dobar posao, a ne da bi bio na funkciji.

„Posle potpisivanja pristupnice dobio sam mnogo čestitki. Nisam otišao u SNS da bih bio na izbornim listama jer su ih oni već predali, već zato što se Vučić približio narodu, kao i predsednik Palilule Džunić“, dodaje on.

Boban Džunić (SNS) očekuje da će još socijalista poći Stojkovićevim stopama.

„Imajući u vidu agilan rad predsednika naše stranke Aleksandra Vučića kao premijera, a i moj kao predsednika opštine, Stojković je prepoznao snagu i energiju koja je potrebna za napredak. Zato je javno potpisao pristupnicu, a s obzirom na to da je on i predsednik Opštinskog odbora SPS-a, očekujem da i ostali članovi te partije krenu njegovim stopama“, rekao je Džunić.

Doskorašnji visoki funkcioner SPS-a Igor Novaković je na svom fejsbuk profilu prokomentarisao Stojkovićev transfer. 

“Pre 3 meseca, na predlog Miloša Stojkovića, izbacivali me iz SPS. Iako o tome nisu imali pravo da odlučuju. Malopre, za vreme trajanja emisije na Belami televiziji, potpisa čovek pristupnicu za SNS. Tragično i komično. I posle me pitaju što ne učestvujem na izborima. Kupiš govedo za 5 dinara. Zato”, napisao je Novaković.

Kako je rekao Niškim Vestima, ovo je po njemu strašan postupak.

“Nekima je bitno s kim će da legnu, a nekima s kime će da se probude. Smatram da treba da se probudiš s onim s kim si i legao. Za ovakve ljude je pravi naziv “fliper” jer rade na žetone i prodaju se za žetone. Taj isti čovek je pričao da me je isterao iz stranke, a sam je napustio i prešao u SNS”, dodao je Novaković.

Stojković je bio član SPS-a od 1992. godine. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com