Društvo

Mediana nema pare za nove radnike Gorice

Javno komunalno preduzeće Mediana trebalo bi da primi još 30 radnika koji su bez posla ostali nakon reorganizacije Gorice. Međutim, iz ovog preduzeća pitaju odakle da im isplate plate.

 

Od decembra meseca kada je u JKP Mediana prmljeno 167 ljudi, i radili na poslovima održavanja zelenila u vrednosti od 29 miliona dinara, grad je za te namene uplatio samo osam miliona dinara, kažu u tom preduzeću.

Za to vreme zaposleni u Sektoru zelenila tog preduzeća primili su plate u iznosu od 28 miliona dinara, ističu u Medijani i pitaju kako da prime nove radnike i od čega da ih plate.

Sa druge strane iz grada poručuju da će grad izmirivati sve svoje obaveze u skladu sa prilivom sredstava u gradsku kasu.

Odluku izdvajanju sektora zelenila iz JKP “Gorica” i njegom pripajanju “Medijani” Gradsko veće je donelo kako bi pomoglo “Gorici” da izađe iz finansijskih pošteškoća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com