Društvo

Za bolju saradnju

Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić i Dragan Gračanin iz Asocijacije koordinatora za romska pitanja, potpisali su sporazum o saradnji u cilju unapređenja sistema lokalne samouprave u oblasti ljudskih prava i nacionalnih manjina, sa posebnim osvrtom na romsku populaciju i rada lokalnih službenika koji se bave ovom tematikom – koordinatora za romska pitanja. Aktivnost će se odvijati na unapređenju komunikacije i razmene informacija, organizovanju javnih rasprava i konferencija, partnerskom nastupu pred donatorima.

O Nacionalnom okviru za inkluziju Roma, primerima dobre prakse, radu romskih koordinatora, radu na socijalnom uključivanju Roma i Romkinja u zajednici i unapređenju položaja Roma u sklopu Dekade inkluzije Roma, u uvodnom delu govorili su Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i Dragan Gračanin predsednik Upravnog odbora Asocijacije koordinatora za romska pitanja. U nastavku je održan OKRUGLI STO gde je prezentovana Nacionalna Strategiji za inkluziju Roma i izveštaj o radu romskih koordinatora.

10634007 382119438601657 2845528490315850346 o

Gradska opština Palilula – Niš je jedna od šest opština u Srbiji, koja je uz podršku SKGO-a sprovela projekat romskih koordinatora na svojoj teritoriji a jedna je od prvih koja je u procesu izrade „Strategije o inkluziji Roma i Romkinja sa teritorije GO Palilua“ prateći u korak, nedavno usvojenu Strategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com