Društvo

Iz Mediane poručuju: Nijedan pas neće ostati na Starom groblju

Javno komunalno preduzeće Mediana angažovalo je dve ekipe koje trenutno rade na uklanjanju pasa lutalica sa Starog groblja. U ovom preduzeću su izričito naredili da ekipe ne smeju da se vrate dok ne uhvate sve pse.

Nakon dva napada pasa lutalica na Starom groblju, dve ekipe JKP Mediana rade na uklanjanju pasa sa ove loakcije.

“Nijedan pas ne sme više da ostane na Starom groblju”, izričiti su u Mediani.

Po planu i programu za ove poslove se obično angažuje jedna ekipa, ali je ovo predizeće kako bi bilo sigurno da neće ni jedan pas da ostane na toj lokaciji angažovala još jednu.

“Deca i ostali ljudi u Nišu su nam bitniji od svega”, dodaju u ovom niškom preduzeću.

U Mediani kažu da im nije jasno odakle se više “stvaraju” psi na ulicama kada je do sada sterilisano i čipovano blizu 5000. Oni poručuju da bi trebalo da se preispita i rad privatnih azila i tačno utvrdi odakle ide ovolika najezda pasa lutalica. Na naše pitanje gde ih ima najviše, iz Mediane odgovaraju da ih ima svuda.

Direktor sektora higijene JKP “Medijana” Ljuborad Stevanović kaže da radnici zoo-službe JKP “Medijana” poslednjih meseci primećuju na ulicama Niša sve veći broj pasa i to bez čipova.

“Postoje osnovane sumnje da ti psi potiču iz privatnih azila na gradskom području. U privatnim azilima pse ne sterilišu i njihov broj se konstantno povećava. Sumnjamo da ih vlasnici azila puštaju napolje kada više ne mogu da vode brigu o njima”, rekao je Stevanović.

JKP Mediana je samo u 2015. godini platilo 5 miliona dinara naknadu štete od ujeda pasa, a ni dinar nije dobila od Grada za te namene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com