Društvo

Delegacija sela Krušce u razgovoru sa predsednikom Džunićem

Predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić, sa saradnicima, primio je delegaciju sela Krušce koji su preneli zahteve stanovnika ovog sela da se pitanje kanala za odvod atmosferskih voda pod hitno reši. Najavili su, organizovan protest građana za 21. mart.

Predsednik Boban Džunić je naglasio da je trajno rešenje ovog problema završetak kanala za odvod atmosferskih voda, koji nije do kraja završen pre deset godina, namerom onih koji su bili nadležni za izgradnju ulice po utvrđenim standardima. U uslovima delovanja u vanrednoj situaciji, koja je na snazi na celoj teritoriji Republike Srbije, potrebno je hitno sanirati postojeće stanje i obezbediti odliv atmosferskih voda van naseljenog mesta. Dakle, jedno kompromisno rešenje, kaže predsednik opštine Palilula, koje će uz učešće nadležnog komunalnog preduzeća i stanovnika Krušca, okončati višegodišnju agoniju i međusobne optužbe.

Po rečima Stojana Miljkovića, žitelja sela Krušce, ulica koja vodi do obale Južne Morave urađena je i asfaltirana pre desetak godina, ali zbog nezavršenog kanala, oduvek je plavljena Dobričkom vodom – atmosferskom vodom. Međutim, nelegalno pražnjenje septičkih jama od strane žitelja iz gornjeg dela naselja, kada pada kiša, čini naš život nepodnošljivim. Oseća se smrad fekalne vode i sve to se odliva u naša dvorišta i povrtarsku kulturu-plastenike. U ulici koja je poplavljena, na potezu prema Južnoj Moravi, živi dvadesetak male dece, kaže Miljković, koja pohađaju osnovnu školu. Gotovo svakodnevno imaju problem kako da na putu do škole savladaju vodenu prepreku. Zabrinuti smo za zdravlje naše dece.

U okviru aktivnosti, na sprovođenju mera Vlade Republike Srbije, predsednik Boban Džunić i članovi Štaba za vanredne situacije opštine Palilula, obišli su ugroženi deo naselja u selu Krušce i utvrdili pojačani nadzor komunalne inspekcije opštine na terenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com