Društvo

Atmosferske vode i klizište muče stanovnike Krušca

Zbog toga što nije završen odvodni kanal i kanalizaciona mreža u donjem delu sela Krušce, na potezu prema Južnoj Moravi u Gradskoj opštini Palilula, atmosferske vode stalno plave kuće, plastenike i saobraćajnicu. Zbog klizišta i neodgovornog ponašanja dela stanovnika, učestalo se odliva voda iz septičkih jama što predstavlja dodatni problem i potencijalnu opasnost po zdravlje.

U okviru aktivnosti na sprovođenju mera Vlade Republike Srbije, predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić i članovi Štaba za vanredne situacije opštine Palilula, na poziv meštana sela Krušce, obišao je ugroženi deo naselja. „Problem je vidljiv. Inspekcijska kontrola je to registrovala. Sačinjen je zapisnik. Ljudi jesu u pravu i očekuju od nas da rešavamo ovaj problem, istakao je predsednik opštine Palilula.

Krušce 1Trajno rešenje je da se mreža odvodnog kanala atmosverske vode, koji vodi do korita Južne Morave, završi do kraja. Ovi radovi su u proteklom periodu išli parcijalno i nisu okončani. O tome sam obavestio i predstavnike JP Direkcihja za izgradnju grada i zatražio njihovu intervenciju. Ono što dodatno zabrinjava je pojava klizišta koje je zahvatilo veći deo puta u brdskom delu naselja i nekontrolisano odlivanje fekalnih voda iz septičkih jama. Ja sam dao nalog komunalnoj inspekciji opštine da uvedu vanredno dežurstvo i sankcioniše neodgovorne građane, naglasio je Boban Džunić.

U ulici koja je poplavljena živi dvadesetak male dece koja pohađaju osnovnu školu. Gotovo svakodnevno imaju problem kako da na putu do škole savladaju vodenu prepreku.

„Ova ulica, zbog nezavršenog kanala, oduvek je plavljena Dobričkom vodom – atmosferskom vodom. Međutim, pražnjenje septičkih jama iz gornjeg dela naselja, kada pada kiša, čini naš život nepodnošljivim. Oseća se smrad fekalne vode i sve to se odliva u naša dvorišta i povrtarsku kulturu-plastenike. Zabrinuti smo za zdravlje naše dece“, kaže Stojan Miljković, žitelj sela Krušce.

Predsednik opštine Palilula, Boban Džunić najavio je, da će po završetku uvida inspekcijske kontrole, o stanju na terenu, izvestiti Gradski štab za vanredne situacije. Za početak, potrebno je da se samo prokopa kanal do Morave i usmeri odvod atmosferskih voda do reke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com