Društvo

Vode u Nišu za sada u koritima

Na teritoriji Niškog okruga situacija sa vodotokovima je pod kontrolom i za sada su sve reke na nivou redovne odbrane od poplava, kažu u Okružnom štabu za vanredne situacije. Južna Morava i Nišava se kontrolišu svakodnevno. Nivo vode u rekama je u blagom porastu, ali nema opasnosti od izlivanja.

 

Nema izlivanja ni iz Kutinske ni Gabrovačke reke, kao ni iz bujičnih potoka poput Suvodolskog, Humskog ili Rujničkog. Ni građani koji žive u okolini ovih rečica nemaju razloga za brigu, kažu u Štabu. 

„Ukoliko nivo vode pređe granicu vanredne odbrane od poplava biće angažovana mehanizacija svih Javnih preduzeća i privrednih subjekata sa kojima grad ima ugovore“, potvrdili su Niškim Vestima u Štabu.

Tim za spasavanje na vodi je takođe u pripravnosti, a svih 12 članova bilo je u ponedeljak i utorak u Čačku. Inače, na teritoriji Nišavskog okruga deluje i Specijalna jedinica civilne zaštite koja broji još 13 ljudi obučenih za spasavanje u slučaju poplava. I oni raspolažu čamcima i svom neophodnom opremom, kažu u Štabu.

Od 10. marta je na snazi Vanredna situacija zbog, kako je saopšteno iz Republičkog štaba, lakšeg i bržeg delovanja svih organa u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com