Izbori 2016

Rebublička lista SRS broji samo šest Nišlija

Republička izborna komisija proglasila je i četvrtu listu “Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA”.  Iz Niša tek šest radikala našla su se na spisku predloženih 250 narodnih poslanika. Od ukupnog broja predloženih kandidata, iz Niša je tek 2,4 procenta narodnih poslanika. Niški radikali imaju najmanji broj predloženih narodnih poslanika od svih stranaka i koalicija koje su već predale liste.

Rebublička izborna komisija prihvatila je posalničku listu “Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA” sa ukupno 250 kandidata za narodne poslanike.

Prvi na listi predloženih narodnih poslanika je prof. dr Vojislav Šešelj, sledi Nemanja Šarović iz Beograda i Ljiljana Mihajlović iz Zemuna.

Na republičkoj listi je samo šestoro Nišlija. Na prošlim izborima marta 2014. godine bilo je predloženo čak desetoro Nišlija, gde je prvi tada pod rednim brojem 11. bio Nikola Savić, ima ga i danas ali pod rednim brojem 16. Predloženi su još Bojan Krstić (65), Tihomir Perić (79) i Nebojša Mladenović na tek 113. mestu.  Novopredložene na listi u odnosu na 2014. godinu su Nadica Stoičkov (138) i Jovana Jovanović (174).

Na izborima 2014. godine SRS nije prešla cenzus i nije imala narodnog poslanika u upravo raspuštenom sazivu Narodne skupštine. Ove godine trebalo bi da dobiju mnogo veći broj glasova kako bi Niš imao svog predstavnika u skupštini.

Republička izborna komisija za sada je prihvatila četiri izborne listi. Pod rednim brojem 1 na listiću građani će moći da glasaju za koaliciju okupljenu oko SNS-a, pod rednim brojem 2 nalazi se koalicija okupljena oko DS-a, dok je koalicija SPS-NS treća na poslaničkom listiću i pod rednim brojem 4 je SRS.

SRS

Rebublička izborna komisija prihvatila je posalničku listu “Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA” i ona izgleda ovako.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com