Društvo

Uskoro kreće modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad

Modernizacija pruge od Niša do Dimitrovgrada, odnosno deonica od Sićeva do Dimitrovgrada dužine oko 80 kilometara najzreliji je od projekata koje je juče razmatrao Nacionalni odbor za infrastrukturu i koji će ići vrlo brzo u realizaciju, rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

“Tu idemo na kompletne građevinske radove, na rekonstrukciju pruge i na pripremu za eletrifikaciju. To je jedina deonica pruge na celokupnom Koridoru 10 od Austrije do Turske koja nije elektrificirana”, rekao je Tanjugu Poledica.

Prema njegovim rečima, u taj projekat će se ići sa kombinacijom finansiranja – 50 odsto će biti finansiran iz donatorskih sredstava, takozvanog investicionog okvira za Zapadni Balkan, dok će 50 odsto biti iz Evropske investicione banke.

Ističe i da se pored tog na listi od 23 prioritetna projekta nalaze i projekti u oblasti putne infrastrukture, a to je autoput od Niša do Prištine, od Požege do granice sa Crnom Gorom, autoput od Beograda do Vršca.

Kako je rekao, radi se praktično o mreži autoputeva koja nas povezuje sa susedima.

“Takođe imamo i bagerovanje Dunava i Save da bi postigli bolje efekte u smislu plovidbenosti”, rekao je Poledica.

Ostatak teksta pročitajte na NoviMagazin.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com